Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Marsal' Trophy

2016. szeptember 03., 10:00
Szép autók, túrázás, ötletes feladatok

Már több éve állunk kapcsolatban a pápai Opel szervizzel és márkakereskedéssel, a Marsal’ Kft-vel. Ők újítják fel az Opel Astra F típusú volt járőrautónkat. Az idén szeptember 03-án szombaton szervezték meg hatodik alkalommal Marsal’ Trophy elnevezésű autós teljesítménytúrájukat, melyre minket is felkértek, hogy vegyünk részt a Lada 1200 rendőrautónkkal. Mester József kincstárnokkal ketten vágtunk neki az útnak és a faladatoknak.
A trophy nem a gyorsaságról, az időről, vagy a sebességről szólt, hanem a tájékozódásról, a szórakozásról, és a közösségépítésről. A résztvevők három helyszínről, a Marsal Kft. telephelyeiről startoltak, mi Pápáról indultunk neki a távnak és a feladatok megoldásának.
A pápai körön ügyességi feladatok helyszíne volt elsőként a Pápai Református Gyűjtemény, ahol a foglalkoztató teremben kirakózni kellett időre, majd a rendőrkapitányság épületéről megtudhattuk, hogy mely tisztségeket töltötte be Pápán és mikor Mészáros Károly. A pápai Esterházy-kastélyban is várt minket egy feladat, itt az volt a kérdés, hogy hány számozott helyiség található a pápai kastély 1916-os alaprajzán (34).
Aztán irány Nagygyirmót, ahol a feladat az volt, hogy meg kellett állapítani, Bakos Géza hány forintért váltott Állami Vadászjegyet. A feladat végrehajtása nem okozott gondot, hiszen a településen egy szépen gondozott udvarban egy üveg vitrinbe megtaláltuk a vadászjegyet, mely 1.000,- Ft-os bélyegekkel volt érvényesítve, csak össze kellett számolni. Aztán belevetettük magunkat a további feladatok megfejtésébe, haladtunk tovább Béb településre, ahol az egyház- és iskolatörténeti kiállításon meg kellett válaszolnunk azt a kérdést, hogy mi jut eszébe a katolikus gyereknek, ha erdőn-mezőn jár, a helyes válasz a Jó Isten.
Aztán utunk Ugod község közelében található Szárhegyi kilátóhoz vezetett, ahol a Lada 1200-es terepjáró képességét teszteltük, majd egy rövidebb hegyen felfelé gyaloglást követően megtaláltuk a kilátót. Feladatunk az volt, hogy állapítsuk meg, mely égtáj felé nincs kilátás, az amúgy gyönyörű tájra. Aztán folytattuk tovább túránkat mesehősöket és Komár László fekete lakkcipőjét keresve, míg el nem jutottunk Pápakovácsiba, ahol a székelykaput kellett megtalálni, majd Ganna község, a bakonyjákói helytörténeti kiállítás, Herend – ahol Activity játékot próbáltuk ki.
A túra Ajka-Bakonygyepesen az Opel márkakereskedésben ért véget, ahol nagy szeretettel, finom étkekkel – a Kecskeevők nevű szakács csapat közreműködésével készített ízletes pörkölttel – szórakoztató programokkal és nem utolsó sorban a sofőrökkel lévő kísérőket finom italokkal (ágyas) várták a szervezők, és természetesen minden célba érkezőt. Az eredményhirdetésben nem voltunk érdekeltek. De ez nem is számított, hiszen a részvétel a fontos és az egész nap kellemesen telt, szép tájakon jártunk, a helyi értékeket megismerve. Reményeink szerint, jövőre is ott lehetünk, és ezúton szeretnék köszönetet mondani a színvonalas és érdekes programért a Marsal' Trophy szervezőinek.

Eck Andor

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar