Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Olasz foci

2016. szeptember 08., 00:00
Tengerpart, napsütés, foci - haverok, buli, fanta

A tavalyi „próba” után idén másodszor vettünk részt az olaszországi Grottammare-ban a III. Pálma sétány (Riviera delle Palme) tornán. A körülményeket és a feltételeket már ismertük, kitapasztaltuk. A csapaton kicsit erősítettünk, új csapattagok is bekerültek az utazó keretbe. Volt aki betegség miatt szorult ki, mert előtte héten a városi bajnokságban egy meccsen sérült meg úgy, hogy egy hónapos pihenést írtak elő. Az indulás előtti utolsó napokban sikerült kapust igazolnunk a Körmendi Rendőrkapitányságról egy új tag személyében (Fábián Dávid).
A tavalyi évhez képest két héttel korábbra szervezték a tornát, így 08-án, csütörtökön 00:00 órakor indultunk útnak két mikrobusszal. A majd 1.000 km-es utat 4 pihenőt beiktatva 11 óra alatt sikerült teljesítenünk. A szállásunk a korábban már megismert három csillagos szállodában volt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tengerre. A szálloda az út egyik oldalán volt, az út túloldalán pedig a tengerpart, a strand. Délután hat órakor került sor a megnyitóra. Tavaly mi voltunk egyedül külföldiek, idén már 2 izraeli és két román csapat is volt. A megnyitón megjelenteket üdvözölte Francesco Prunella, az IPA Ascoli Piceno Szervezet elnöke, a Grottammare-i Polgármesteri Hivatal sportért felelős képviselőnője és a rendezvény fő támogatója is.
A 12 csapatot négy 3 csapatos csoportba osztották, tehát a selejtezők során 2 mérkőzés várt ránk a délelőtt folyamán. Péntek reggel az első meccsünket elvesztettük 0:2-re az IPA Tel Aviv ellen. Következő meccsünkön a házigazda IPA Ascoli Piceno ellen 6:1-re nyertünk (Kárász Ferenc – 2x, Wágner Zsolt, Dejcsics Róbert, Tóth Gábor, Nyúl János), így csoport másodikként vártuk a szombat reggelt.
Szombat délután a tartomány székhelyére Ascoliba vittek minket kirándulni, ahol a polgármester fogadott minket. Ezt követően a város nevezetességeit tekinthettük meg egy sétán.
Szombaton nem kezdtünk korán, 10:50-kor volt az első megmérettetés a C csoport első helyezettje, a román Dinamo Ramnicu Valcea ellen. Az alap játékidőben 0:0 volt, büntetőkkel nyertünk 2-1-re (Tóth Gábor, Dejcsics Róbert). Kis pihenő után a másik román csapat, az IPA Sibiu következett, akiktől 2:0-ra kikaptunk (eléggé vitatható bírói ítéletekkel tarkított meccsen). Sebaj, következett a bronz mérkőzés, ahol 2-2-t (Nyúl János) játszottunk az izraeli IPA Tel Aviv ellen (az első meccsen kikaptunk tőlük). A büntető párbajban aztán Dejcsics Róbert kezdett, berúgta, majd az ellenfél lövését Fábián Dávid kapusunk a legnemesebb szervével hárította, így megnyertük a meccset és kezdődhetett a dobogós hely ünneplése.
Este nyolc órakor következett az eredményhirdetés az udvaron felállított színpadon (ahol a megnyitó is volt). Az izraeli IPA Magav nyerte a tornát, második lett a román IPA Sibiu. Az is kiderült, hogy az első öt helyen a külföldi csapatok végeztek, a többin pedig az olasz helyi csapatok.
Az eredményhirdetést követő gálavacsora mindenféle tengeri herkentyűt tartalmazott. A vacsora után jókedvűen megünnepelve a sikereket, pihenni tértünk.
Vasárnap reggeli után hazafelé vettünk utunkat. Az első megálló, amit beiktattunk, Loreto volt. A Szűzanya Székesegyházát nem tudtuk ugyan megnézni, mert több órás sorban állás volt a bejutás egyik feltétele. Ugyanakkor a történelmi városmag is gyönyörű volt, megért egy sétát, illetve egy lazítós kávézást. Az elmúlt napok fizikai fáradtsága mellé látvánnyal is teljesen eltelve indultunk haza, éjjel tizenegyre meg is érkeztünk.
Köszönjük Abért Valentin (Abért Autó Kft.), Babati Zoltán (Babati Hús Kft.), Bánfi András (Domino Trans Kft.), Galambos Balázs és Tamás (Galambos Logistic Kft.), Bede György (Interpapír Kft.), Csébits Ferenc (Helios Kft., Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.), Horváth Balázs (Luce Innocente Kft.), Németh Árpád (Vasber Zrt.), Ungvári Márton (Ungvári Kft.) barátaink önzetlen segítségét.

R.A.

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar