Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Történelmi áttekintő

Az IPA Szombathelyi Szervezet a Vas Megyei Szervezet részeként alakult meg, mint annak egyik csoportja 1992. január 14-én 47 taggal. Az alapító taggyűlésen a Szekér Péter elnök, Molnár Zoltán titkár és Hajdú Tamás pénztáros összetételű elnökség került megválasztásra. Öt évi munka után az elnökség több tagja sem vállalta a munkát, így 1997-ben a Kis-Szakály Egon elnök, Hajdú Tamás gazdasági referens valamint Polgár István, Járai István és Kovács László vezetőségi tagok összetételű elnökség vitte tovább a munkát. 1999-ben Kovács László helyett Ribes Attila került be az elnökségbe, mint rendezvények referense.

A 2000-ben megtartott tisztújításon Ribes Attila elnök, Szalai Ferenc titkár, Hajdú Tamás kincstárnok, Kemenes Péter határőr vezetőségi tag valamint Mester József vám- és pénzügyőr vezetőségi tag összetételű elnökség kapott bizalmat a tagoktól. Az elnökség ebben az összetételében tíz évig dolgozott, 2010-ben Szalai Ferenc lemondott tisztségéről, azóta Gábriel Gábor látja el a titkári teendőket. Időközben - 2006-ban - csoportunk kivált a Vas Megyei Szervezetből és önálló szervezetként működik tovább.

Csoportunk létszáma a kezdeti 47 főről az évek során volt, hogy a 350 főt is elérte, jelenleg 275 fő körül mozog. Támogatóink köre is jelentős 200 fő körülire bővült az évek során. Az ő támogatásuknak köszönhetjük, hogy évről-évre egyre több ötletünket tudjuk megvalósítani.

Egyesületi életünk elején főleg a külföldi utazások, ismerkedések voltak a fő programok, aztán jöttek a sport (foci, lövészet, stb.) és a kulturális (farsangi bál) rendezvények. Ahogy támogatóink száma és a támogatások nőttek, úgy egyre több más programot indítottunk útjára. Tekeverseny, júniális, országos IPA tag találkozó, természetközeli nap, futóversenyeken részvétel a megalakult futócsapattal, zsarupalánták kiállítás, horgászversenyek, gombaszedő túrák, mikulás várás, közbiztonsági akció, gesztenyenap, motoros találkozó és egyre több szakmai rendezvény (mobil telefonos továbbképzés, hibáspénz kiállítás, részvétel a gimborni továbbképzéseken, a német-magyar csereprogramban, diák-járőr táborban, bűnügyi technikai verseny, ügyész-rendőr találkozó). Létrehoztunk egy retro 1200-as rendőr Ladát, Velem községben vendégházat nyitottunk, mely 2009. decembere óta IPA Ház minősítésű. Mindezek mellett egyre több külföldi rendezvényre jutottunk el az elmúlt években, pl. Hollandiába és Horvátországba focitornákra, Németországba a Mannheim-i szervezet évfordulós ünnepségére, az Ausztriai Villach évfordulós ünnepségére, a lengyel Police város évfordulós ünnepségére. Fotózkodtunk együtt Bujtor Istvánnal () a retro Ladával.

A szervezetünk tagjaival való kapcsolattartásra létre hoztuk saját honlapunkat, mellyel a Magyar Szekciót is megelőztük és szintén úttörőként vezettük be az e-mail hírlevél szolgáltatást is. A Magyar Szekció újságjának első megszűnése után hoztuk létre saját újságunkat, mely a szekciós lap anyagi okok miatti megszűnése után jelenleg az egyetlen rendszeres (évi) IPA sajtótermék az országban. 2009. április 24-én - stílusosan a Rendőrség Napján - avattuk fel a Vas megyei rendőr-főkapitányságon a Civil Irodát, ahol egyesületünk elnöksége is dolgozhat, tarthatja a kapcsolatot a tagokkal.

A saját szervezésű és a mások által szervezett szakmai és egyéb IPA rendezvényekre eljutó tagjaink, kollégáink pozitív visszajelzései adják a további erőt, hogy elnökségünk a programokat megszervezze, újabb hasznos lehetőségeket teremtsenek az IPA szlogenjének megfelelően a baráti kapcsolatépítésnek és a szakmai ismeretek, tapasztalatok bővítésének.

Alapszabályzat

IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar