Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Füredi Ultramaraton

2019. október 20., 10:00
Futás 6 órán át

2019. október 18-20. között került megrendezésre idén először, de hagyományteremtő szándékkal a Balatonfüred Ultramarathon. A verseny 2 km-es hitelesített körpályán zajlott az Aranyhíd sétányon. A pályán összesen 6 versenyszám került megrendezésre egyidejűleg. Az igazán elszántak a 48 vagy 24 órás számban, a kevésbé elszántak 12 órás vagy 100 km-es távon, míg az ultrával ismerkedők a 6 órás vagy 50 km-es távon indulhattak. Az IPA Szombathely három „ismerkedő”-vel indult a 6 órás futamon Nagy Tibor (TibChi), Horváth András (Sírásó) és jómagam, Király Gábor (Királyfi) személyében. Tibi és Bandi a Sárvári verseny után másodszor, én harmadszor vágtam neki egy ilyen versenynek. A kellő edzésmennyiséget mindenki tisztességesen megcsinálta, a frissítési tervek készen álltak, már csak be kellet őket tartani. 20-án reggel 8 órakor elindult a futamunk. A pályán még rótták a köröket a 48 órások, így egy-egy „zombi” módban ballagó kollégához szóltunk pár bíztató szót. Az elején együtt haladtunk beszélgetős tempóban, hiszen tudtuk, hogy hosszú lesz az a 6 óra. 3 órás menetelés után sikerült összekukázni 6 perc előnyt.  Ez a tervezett 60 km megtétele tekintetében bíztatónak tűnt. A frissítő ponton minden körben vagy egy kis ital vagy egy kis kaja és persze mellette folyamatosan sótabi, magnézium, aminó. A frissítési tervek és a pontokon eltöltött idő után már kezdtünk távolodni egymástól, és egy idő után csak a szemben elhaladáskor biccentettünk egymásnak. Sajnálatos módon a kezdeti lendület fogyatkozóban volt és 50 km-re teljesen elfogyott az addig szerzett előnyöm is. Már-már elengedtem a 60 km-es tervemet, de aztán a fejemben csak ott volt az a hang, hogy én azért jöttem, hogy átlépjem azt a határt, így a hátralévő 40 percre lesz ami lesz alapon tempót váltottam és örömmel láttam, hogy sikerült 5 és fél percen belüli kilómétereket összerakni. Közben folyamatosan ment a matek fejben. A 6 órás verseny végét jelző kürtök megszólalásakor mindenki megállt és a krétámmal a pálya aktuális pontján megállva felvéstem az aszfaltra a rajtszámomat. Az órám kijelzője 60 km feletti eredményt mutatott.
A hivatalos eredmények alapján az 50 indulóból Horváth András a 40. helyen végzett 49.616 méterrel, Nagy Tibor a 17. helyen 57.700 méterrel, míg én a 10. helyen 60.828 méterrel.
Teljesítményünkhöz nagymértékben hozzájárult a segítőink áldozatos munkája, akik a frissítés során kiszolgáltak és minden körben fáradhatatlanul bíztattak minket. Ez úton is köszönjük Nagy Tiborné és Dobos Viktória.
A versenyt követően egyöntetűen úgy gondoltuk, hogy ez a verseny is részét fogja képezni a következő év teljesítendő kihívásainak………bár meglehet hogy akkor már a „kevésbé elszánt” kategóriábanJ

Király Gábor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar