Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Pedálos Lada 1200

2023. február 24., 12:00
Kistesó hazaért

Vagy 6 éve már, hogy egy Balaton parti rendezvényen, ahová a rendőr Ladánkat meghívták, találkoztam Gulyás Bélával. Őt is a rendezvényre hívták meg a tulajdonát képező pedálos autókkal. Már akkor csodálkozva néztem őket. Volt ott a klasszikus autókból is sok féle, de volt még repülőgép is pedálosban.
A rendezvény egész napos volt, így közbe-közbe volt időnk pár szót váltani is. Beszélgetés közben kiderült, hogy a kis járgányokat ő maga gyártotta. Egybők felvetettem neki, hogy készíthetne egy kistestvért is a mi Ladánknak. Beleegyezett, de már mindjárt az elején mondta, hogy eléggé elfoglalt, mert a munka mellett rengeteg hétvégéje foglalt a rendezvény meghívók miatt.
Végül is a tavalyi év vége körül előzetes értesítés nélkül posztolt gyártásközi képeket a Kisladáról. Amit tudni kell róla: egyedi gyártás, összesen kettő készült belőle, a miénkbe az is bele van ütve, hogy ki készítette, mikor és hova. A rendszáma is ugyanaz, mint a nagytesóé.
Így hát aztán, amikor február 14-én Béla értesített, hogy kész a járgány, mehetek érte, akkor már csak azt a napot kellett megtalálnom, amikor útra tudok érte kelni. Ez február 24-én jött el. Kanizsán egy benzinkúton beszéltünk meg találkozót. Mire odaértünk meg is tankolták már Kistesót. Bepakolás és rázkódásvédelmi csomagolás (és plédbe takarás) után indultunk haza. Itthon természetesen elkészült az első közös Kistesó-Nagytesó kép is a garázs előtt.
Ezentúl a rendezvényeken mindkettővel találkozhattok. Köszönjük Gulyás Bélának az elkészült járgányt.

Ribes Attila

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar