Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Zúzmara Félmaraton

2019. január 13., 10:30
Télen is lehet futni!

Zúzmara/ton

Az idei szezont január 13-én Budapesten kezdtem a BSI szervezte Zúzmara félmaratonon. Már tavaly is kinéztem magamnak ezt a versenyt, de akkor nem sikerült részt vennem rajta. A tavalyi nevezést követően reméltem, hogy nem jön közbe semmi. A versenyt megelőző hetek hektikus időjárása is kihívás elé állított már a készülődés alatt is. Csak ruhából egy szatyornyit vittem, mindenre felkészülve. Ugyanis az országban ezen a vasárnapon is legalább 4 féle időjárás volt. Nyugaton sütött a nap, Tata környékén esett az eső, Bp-en felhős és napos részek váltogatták egymást. A verseny lebonyolítására kijelölt útvonal ugyanezt a változékonyságot mutatta, csak bővebben. Volt vizes aszfalt, havas fű, jegesre taposott hó a tetején olvadt vízzel, sártengerré változott kavicsos pálya, csúszós-vizes trepnik. Ennek a megmérettetésnek azonban ez adja a lényegét, sava-borsát. Mit tudsz kihozni magadból nem éppen ideális körülmények között. Meg kell említeni azt is, hogy a hőfok sem volt rossz, egy hűvösebb ősz végi napénak felelt meg.
Nem terveztem el beérkezési időt, az évszak és a fentebb említett kihívások alapján 2 órán túli idő volt a reális. Aztán meglepetésemre a km időim mind 5:30 körül, illetve jó részük alatta voltak. Majdnem, mint ideális körülmények közötti nyári edzéseken. Így aztán a pályával megküzdve 1:58-as idővel értem célba. Jutalmam nem csak a táv teljesítésének tudata, hanem egy gyönyörű érem is volt.
Rekordszámú versenyző vett részt a 4. Zúzmara félmaratonon: 5570-en húztak nyúlcipőt a különböző távokon.
Azt mondják télen nem lehet futni. Szerintem lehet, csak megfelelő ruházatban és nem irreális elvárásokkal. Én lezúztam a távot, a zúzmara sem fogott ki rajtam!

R.A.

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar