Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

38. Bécs Marathon

2021. szeptember 12., 10:00

A koronavírus-járvány miatt elmaradt a 2020. április 19-re tervezett bécsi maratoni futóverseny. Most, 2021. szeptember 12-én szigorú járványügyi szabályok betartása mellett megrendezték a bécsi maratont. Minden versenyzőnek negatív teszteredmény kellett bemutatni és csak így lehetett felvenni a rajtcsomagokat is. Én félmaratonon indultam.
Aki nekivág a félmaratoni vagy maratoni távnak, mindenképpen fontos, hogy legyen benne akarat, kitartás, futás iránti szeretet és dolgozzon benne a dicsőség iránti vágy is!
A félmaraton egy 21097,5 méteres futóverseny, vagyis a 42,195 kilométeres klasszikus maratoni táv fele.
A táv népszerűsége a kilencvenes években kezdett felfelé ívelni, elsősorban azért, mert a 21 kilométer már igazi kihívást jelent mind az amatőr, mind a profi futók számára, ám lényegesen kevésbé terheli a szervezetet, mint a maraton. Az utcai félmaratoni versenyek szintideje általában két és fél óra, ami a felkészült amatőrök számára is lehetővé teszi a teljesítést.
Felkészültem és elindultam a 38. Vienna City Marathonon. Tudtam, hogy meleg lesz, de, hogy őszinte legyek, a hirtelen huszonhét fokra egyáltalán nem számítottam szeptember 12-én. Reggel 9 órakor tizenhét fokkal indultunk és a táv felénél befutottunk a nyárba.

VargaS

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar