Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Keszthelyi km-k

2015. május 24., 09:00
"Őrült" rohanás a Balaton partján

A Balaton-parti város egyik meghatározó szabadidősport eseményévé vált az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Intersport Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny. A május 23-24-i, pünkösdi hétvégén 10 nemzet – a magyarok mellett angol, iráni, kenyai, lengyel, német, osztrák, román, szlovák és ukrán – futója mellett a Szombathely Ipa Szervezete is képviseltette magát. Félmaratoni távot - 21 km – választottuk és a páros versenyszámot, így a napsütéses időben 16.00 órakor a 2. számú zónából indultak a párosok első tagjai Horváth András és Sándor Zsolt. De még az indulás előtt egy közös fotót készítettünk a fő téren kialakított versenyközpontban a sportrendezvény idei arculatát alakító Keszthely Kapitány képregény-figurával, a csapat időközben elkészült pólójában.
A Festetics család gazdasági központjának számító kastély jelenleg felújítás alatt álló kertjén át a Gyenesdiás felé vezető országúton szaladtak futók százai, hogy a Balaton partra kanyarodva nézők sorfala között haladva tegyék meg az első 10.5 km-s kör utolsó kilométerét, ebből is az utolsó 500 métert. Nagy Tibor és Árgyelán Beáta váltotta a megfáradt futókat és vágtak neki a második, egyben utolsó körnek.

A pálya szintrajza eléggé furcsa, első látásra nem tűnik leküzdhetetlennek, azonban olyan hosszú emelkedők vannak benne, hogy észrevétlenül nullázta le a tempót. Cserébe az útvonal szuperül ki volt mérve, és a kilométerjelzések is jól követhetőek voltak, minden kereszteződés biztosítva volt. A szervezés nagyon profi volt.

Az IPA Szombathelyi Szervezet párosai a 184 váltó versenyében a 41. és 71. helyen érkeztek célba.

Reméljük, hogy a sorozat tovább folytatódik, mi jövőre is szeretnénk részt venni a versenyen.

Nagy Tibor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar