Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Iszkiri futás

2019. november 24., 10:00
Iszkiri, de izibe!
Szép zalai tájszó arra, hogy eredj neki!

Harmadik alkalommal rendezték meg 2019. november 24-én, vasárnap délelőtt a lenti Iszkiri Futóklub szervezésében a „Fuss át az őszből a télbe” névre keresztelt futóversenyt, melynek egy igazán különleges helyszín, Lenti adott otthont.
Idén négyszázötvenen regisztráltak a 2,5 km-es egyéni, az 5 km-es egyéni, a 11,3 km-es egyéni, a 21 km-es egyéni valamint a 800, a 400 m-es gyerekfutam kategóriákban. Én 11,3 km-en indultam.
A közös bemelegítés sem maradhatott el, ezután a város polgármestere nyitotta meg a versenyt. Nagyon örülök neki, hogy sokan részt vesznek így korán reggel vasárnap, a hűvös időben - emelte ki a polgármester.
A futóverseny a város főteréről indult, de maga a megmérettetés kerékpárúton zajlott. Ennek kifejezetten örültem, mert a friss levegő mellett nem kellett a közlekedéstől tartani. Igaz, csak egy frissítőpont állt rendelkezésre, de ott bőségesen akadt izotóniás és szénsavas ital a klasszikus ásványvíz mellett. A folyadékon kívül pedig különféle rágcsálni valókat és gyümölcsöket is biztosítottak a szervezők.
Az időjárási körülmények kedvezőek voltak, nem volt túlzottan meleg és ezúttal a szél sem hátráltatott.
Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen taktikával vágjak neki a futóversenynek. Végül úgy döntöttem, hogy mindent beleadok már az első kilométerek során is, így elkerülvén az olyan gondolatokat, hogy mi lett volna, ha nagyobb lelkesedéssel vágok neki a versenynek. Ennek a koncepciónak köszönhetően az első kilométerek során 4:30 tempó környékére igyekeztem beállni, aminek az lett az eredménye, hogy kategóriámban az 1. helyezést értem el a végén.
A célba érve minden versenyző egy emlékérmet kapott és egy ingyenes belépőt a fedett uszodába, amit mindenki örömmel használt fel/ki.
Szervezés szempontjából abszolút pozitív volt a rendezők barátságos és segítőkész hozzáállása az egész verseny során.

VargaS

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar