Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Futás a Csillagok Útján

2020. július 11., 21:15
Balaton, éjszaka, futás

Az idei első nem virtuális futóversenyünkre július 11-én került sor Balatonlellén. Rába Renivel együtt még április végén regisztráltunk az "I. Csillagok útján - éjszakai futás" versenyünkre. Akkor már bíztunk benne, hogy a járványhelyzet miatti korlátozások feloldását követően megtartják ezt a futóversenyt, de akkor abba még bele se gondoltunk, hogy a legfőbb ellenfelünk az időjárás lesz. Két nappal a verseny előtt már láttuk, hogy esős, szeles idő vár ránk. Az elinduláskor már néztük, hogy a közösségi oldalra a szervezők írnak-e ki információt a verseny megtartásával kapcsolatban, hiszen 90 km/h-s szél volt, esővel, sőt viharjelzéssel. Amikor odaértünk láttuk, hogy az időjárás előrejelzés beigazolódott, ezért úgy döntöttünk, hogy a 10 km-es távunkat átíratjuk 7 km-re. Mégis kevesebb… A bemelegítés 21:15, a rajt 21:25 órára volt kiírva, azonban a műsorvezető bemondta, hogy az időjárásra tekintettel a rajtot előrehozzák, a távot lerövidítik, mert a körülmények ezt indokolják. Így 21:15 körül több százan rajtoltunk el. Még szerencse, hogy vittünk fejlámpát, mert a reflektorokat nem tudták kihelyezni az erős szél miatt. Az útvonalat segítők mutatták, kezükben foszforeszkálós jelzővel. A táv lerövidítése miatt egy kör 3,1 km volt, így összesen 6,2 km-t futottunk a balatonlellei szabadstrandon. Kivilágítás hiányában sokszor azt se láttuk hova lépünk. Szerintem még játék homokozóban is futottunk, mert a cipőm tele volt homokkal.
Összességében nem volt rossz futás, bár a bokánk megérezte a nagyrészt füves területen történő pályavezetést. Igaz, futás közben a csillagokat nem láttuk az égen, de villámlást igen, és hallhattuk a Balaton erőteljes hullámzását is. Ahogy beértünk a célba, a gyenge esőt felhőszakadás váltotta fel. A futásért a rajtcsomagban egy foszforeszkálós technikai mezt, a célba éréskor pedig egy gyönyörű érmet kaptunk. A 7 km-es (ami 6,2 km volt) női mezőnyben a 117 indulóból Reni a 13. (00:34:03) én pedig a 27. lettem (00:37:25).
A Fuss Neki Balatonlelle szervezésében Renivel ez volt a második futásunk Lellén. Első alkalommal december 27-én vettünk részt a Szilveszteri Futógálán. Ott ugyanilyen szeles, esős időjárás fogadott minket.

eNGyé

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar