Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

TFA Hungary 2021

2021. szeptember 03., 09:00
Keresték a legerősebbet

A járvány miatt egy év kihagyással, és idén külföldi résztvevők nélkül, de immár harmadszor adott otthont Vas megye a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember 3-án.
A kora reggeli órákban nagy volt a készülődés, minden versenyző izgatottan, az izmokat bemelegítve várta, hogy a megnyitót követően rajthoz állhasson, és egy év kihagyás után megmutathassa, hogy kitartásának és erőnlétének köszönhetően ő az ország legerősebb tűzoltója.
A viadalt dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgató és Baranyai Róbert, Bük alpolgármestere nyitotta meg, a résztvevőknek mindketten balesetmentes versenyzést, kitartást és jó versenynapot, a nézőknek pedig jó szurkolást, önfeledt szórakozást kívántak.
A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk. Jellemző erre a kihívásra, hogy tovább tart elmondani, milyen feladatokat kell végrehajtaniuk, mint amilyen gyorsan a leggyorsabbak végrehajtják, hiszen az idei győztes 1 perc 54 másodperc alatt be is fejezte a feladatot…
Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani. Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.
A férfiak között a 30 év alattiak versenyében ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület) bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János (Bolhás ÖTE) nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Taskovics Sándor tűzoltó főhadnagy (Badacsonytomaj HTP) futotta a legjobb időt. A nőknél 30 év alatt Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy (Eger HTP) hódította el az elsőséget, a 30-40 közötti korosztály legjobbja pedig dr. Ódor-Sápi Csilla (KÖTÉL Egyesület) lett. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester (Mosonmagyaróvár HTP) nyerte el. Az abszolút kategória győztese pedig, az eddig már kétszer diadalmaskodó ifj. Bodó Lászlót megelőzve Kiss János (Bolhás ÖTE) lett, így ő vehette át a vándorkupát.
Az IPA Szombathelyi Szervezete által felajánlott különdíjakat, melyeket a legjobban szereplő női, illetve férfi IPA tag nyerte el, Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy és Fehér Ádám tű. őrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztottai kapták.

Gábriel Gábor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg (fotó: Vas MKI)!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar