Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Focitorna Umag-ban

2023. május 09., 08:00
Nemzetközi megmérettetésen vettünk részt

Még a „történelmi” időkben a horvátországi Poreč-ben voltunk több alkalommal is nemzetközi kispályás foci tornán. Már ekkor is kampányoltak ott a Copa del Mar futsal torna szervezői, azonban a torna minden évben más országban és városban került megszervezésre, – számunkra – nem olcsó helyeken. Aztán a horvát torna megszűntével lehetőségünk volt több éven keresztül Olaszországban részt venni a „Pálma sétány” rendőr kispályás tornán. Sajnos a COVID évek alatt ez a rendezvény elmaradt, valamint a szervező IPA szervezet is megszűnt. Így aztán örömmel vettük észre, hogy a Copa del Mar rendezvényt közelebb hozták és a részvételi költségek is megfizethetőbbek a korábbi évekhez képest, így beneveztünk rá.
2023. május 09-én reggel útra is keltünk. Első megállónk Körmenden a Babati Húsüzem Kft-nél volt, ahol Babati Zoltán támogatónk frissítővel várta csapatunkat és egy kis útravalóval is ellátott minket. Ezt követően a rédicsi határátkelő előtti MOL kútnál álltunk meg a szükséges autópálya matrica vásárlás és a kávé frissítés végett. Egy Ljubjana utáni pihenő után aztán meg is érkeztünk Umag-ba, pontosabban a város mellett lévő üdülő komplexumhoz (több szálloda, és kemping található itt).
A szállodai bejelentkezés után egy kis délutáni tengerparti séta és fürdés fért bele, tekintve az időjósok által megjövendölt meglehetősen nedves légkörre.
Hát bejött nekik. Már éjszaka eleredt az eső. Első napi meccseink minimum szemerkélő esőben voltak, de az utolsón szó szerint szakadt. Az időjárás (és helyenként a bírói közreműködés) hatására elvesztettük a meccseinket. Második nap délelőtt volt egy kis esőszünet, ekkor Umag belvárosában hajtottunk végre kulturális programot. Délután a mérkőzéseink idejére megérkezett az eső, így ismét csúszós műfüvön játszottunk – egy nyert, egy elvesztett mérkőzés. Így a csoportból utolsó előttiek lettünk. Pénteken ott folytattuk, ahol előző nap abbahagytuk. Vagyis esőben. Itt már erős bírói közreműködés mellett vesztettünk kétszer, így végül is a 12. helyen zártunk.
Délután kisütött a nap és ekkor az umag-i világítótornyot néztük meg egy kellemes 6 km-es sétát követően. Este a díjátadó volta műsoron, és a részleges buszba pakolás.
Másnap a reggeli után zuhogó esőben értünk haza.
Nem ez volt a legjobb torna szereplésünk, de a csapat jó hangulatban és ami a legfontosabb – sérülés nélkül – ért haza pár sporttal töltött kellemes napot követően.
Köszönjük a tornán való részvételünk támogatását Babati Zoltánnak (Babati Hús Kft.), Bánfi Andrásnak (Domino Trans Kft.), Horváth Balázsnak (Luce Innocente Kft.) és Ungvári Mártonnak (Ungvári Kft.).

Ribes Attila

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar