Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Bűnügyi Szakmai Nap

2014. december 04., 10:00
Egyesületünk mindig is kiemelten kezelte a tagokszakmai képzését, mint egyesületünk egyik fő tevékenységi körét és célját.

Mártöbb éve kezdődött egy jó együttműködés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságBűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Technikai Osztályával (korábban megyei technikusiversenyt, nemzetközi bűnügyi kutyavezetői versenyt szerveztünk közösen). IdénBűnügyi Szakmai Napot hirdettünk 2014. december 4-re „a kiemelt bűncselekményekhelyszíni szemléinek tapasztalatairól” alcímmel, konkrét esettanulmányokkal.Meghívott előadóink a megyei rendőr-főkapitányságok bűnügyi technikaiosztályainak vezetői köréből kerültek ki. A megnyitón Dr.Tánczi Tibor r.ezredeskiemelte, hogy különösen örül a rendezvénynek, mivel az nem elméleti oldalról,hanem konkrét esetek kapcsán a felderítés, bizonyítás és a munkavégzés egyébnehézségeire is rá tud világítani. Az egész napos rendezvényen 10 előadáshangzott el, mindegyik nagy sajtóvisszhangot is kapott korábban (mint pl. anagykanizsai alagútfúrásos ékszerrablás, mely a hazai kriminalisztikatörténetében egyedülálló volt). Az ügyek nyomozásának bemutatása során ezértarra is kitértek az előadók, melyek voltak a szakmai nehézségeken túl asajtóval való kapcsolattartás nehézségei.

Az előadásokat követően a résztvevőkvisszajelzései nagyon pozitívak voltak, többen is megjegyezték, hogy az elmúltévek egyik leghasznosabb, legtanulságosabb továbbképzését sikerültmegszervezni. Külön örültek annak, hogy az oktatás szakmai koordinálását végzőbűnügyi technikai osztály a programot akkreditáltatta és így még a kötelezőpontgyűjtésbe is beszámítanak a részvételért kapott pontok.

 

Köszönetünket fejezzük ki az előadóknak a sikeresés jó visszhangú előadássorozatért: Dénes László r.őrnagynak (Zala MRFK),Frózsi János r.alezredesnek (BAZ MRFK), Horváth József r.alezredesnek (FejérMRFK), Kreitz Zsuzsanna r.alezredesnek (BRFK), Nagy Tivadar r.alezredesnek(Nógrád MRFK), Simon Csaba r.alezredesnek (GY-M-S MRFK), Szabó Zoltánr.alezredesnek (Tolna MRFK), Verebélyi András r.alezredesnek (Heves MRFK),Wéber Károly r.alezredesnek (Békés MRFK).

 

Ribes Attila


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar