Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

TFA Hungary

2018. augusztus 24., 10:00
Tűzoltók látványos versenye Bükfürdőn

Egyesületünk egyik „feladatköre” a szakmai rendezvények, konferenciák szervezése, elősegítése, támogatása. Ezen a téren is igyekszünk nyitni, és nem csak a rendőri, hanem a társszervek szakmai rendezvényein is részt venni valamilyen formában.
Így különösen megörültünk, amikor megtudtuk, hogy idén az Ország Legerősebb Tűzoltója versenyt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezi Bükfürdőn.
A versenyre kilátogatva meg kellett állapítanom, hogy a megmérettetés elnevezése kissé csalóka, ugyanis is nem csak az erő dominált és nem csak sportról volt szó. Inkább kimondottan olyan szakmai feladatokat fűztek fel egy sorra a rendezők, melyekkel éles helyzetben is találkozhatnak tűzoltó kollégáink. A pálya teljesítéséhez nem csak erő kellett, hanem ügyesség, és szakmai rutin is. A körülmények is a valós életet tükrözték. Az elsők között startolóknak 30 fok feletti hőmérséklettel, tűző napsütéssel is meg kellett birkózniuk. Később leszakadt az ég (a versenyt is félbe kellett szakítani a villámlás miatt), és a többieknek párás, víztől csúszós akadályokkal kellett megküzdeni a feladatokon túl.
Gratulálunk a kategóriák helyezettjeinek, különösen az általunk felajánlott különdíjak nyerteseinek: a legjobb külföldi IPA versenyző a szlovák Adrian Ficik volt, míg a legjobb magyar IPA tag a szomszéd megyéből érkező, soproni Kóbor Ádám. Örömmel adtuk át részükre az ajándékcsomagot.
A többiről meséljenek a képek.

R.A.

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar