Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Horgászat Vadásán

2021. október 09., 09:00
Nincs kis hal

Ez a beszámoló egy olyan résztvevőtől származik, aki nem pecázik, mégis jól érezte magát. Molnár Sándor támogató barátunk október 09-re invitált minket a vadásai birtokán lévő privát tavára a már hagyományos horgászatra. Az októberi időpont ellenére gyönyörű napsütéses időben volt részünk, délre a hőmérséklet is már kellemes volt. A gyönyörű környezetben Kocsis Tamás fogta az első halat, majd nála jókora – 2 órás szünet következett. Az első két órában Volguska Mihály tagtársunk is csak a botot szorongatta. Közben a többieknél is voltak kapások. Sütő Péternél az első két kapás a fárasztás során leakadt. A Zala megyéből érkezett Bagoly Ferenc pedig kis keszegeket fogott sorban egymás után. Végül senki sem maradt hal nélkül. Első lett Kocsis Tamás 12.700 gr-al, második helyezést ért el Volguska Mihály 11.550 gr-os fogással, a dobogó harmadik fokára ért fel Sütő Péter 8.525 gr-al. Gábriel Gábor 7.420 gr-al negyedik, Bagoly Ferenc pedig 5.000 gr keszeggel az ötödik lett.
Molnár Sándor házigazdánk egy finom „hamis pacallal” (csülökpörkölt csíkokra vágott bőrkével) vendégelt meg minket ebédre, amely meglepetésvendég főszakács felügyelete mellett készült: Dr.Orbán Péter ny. r. altábornagy, volt Vas megyei és országos rendőrfőkapitány forgatta a fakanalat. Kukaclógatás közben hagyományos módon nyílt tűzön sütött finom gesztenyével enyhíthettük délelőtti éhünket. Még az ebéd előtt ejtettük meg az eredményhirdetést, melyen egyedi díjakkal jutalmaztuk a dobogósokat és a nyertesnek átadtuk a Vas megyei közgyűlés elnöke, Majthényi László által felajánlott horgász ajándék csomagot is.
Házigazdánk az eredményhirdetés és a díjak átadása után reményét fejezte ki, hogy jövőre is találkozunk és egy jót beszélgethetünk horgászatról, vadászatról és a természet szeretetéről tiszteletéről is.
Ezúton is löszönjük a vendéglátást, a kiváló szervezést és a finom ebédet Molnár Sándor barátunknak.

Ribes Attila

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar