Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

III. Savaria Félmaraton

2019. április 07., 11:00
"Hazafutás"

Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Szombathely város futóversenye a Savaria Félmaraton, a Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület szervezésében.
A futás kedvelői többféle táv közül választhattak, lehetőség volt 5, 10 és 21 km-t futni. A futótársak közül dr.Horváth Lívia, Rába Renáta, Sándor Zsolt és Kovács Tibor vállalkoztak rajtam kívül arra, hogy a napos, madárcsicsergéses vasárnap délelőttöt egy jó hangulatú városi futással töltik. Minden korosztályból volt versenyző, a legfiatalabb 9 éves, a legidősebb pedig több, mint 80 éves volt.
Reggel 9 órakor, amikor mentünk a regisztrációhoz felvenni a csomagot, már gyülekeztek a mozogni vágyó emberek. Nem telt sok időbe, és szinte megtelt a verseny helyszíne. Sok ismerős arccal találkoztunk, de voltak ismerősök és kollégák más városból is. 11 óra előtt már több százan álltak a rajtvonal elé, hogy teljesítsék az általuk kitűzött célt és legyőzzék az aznapi távot.
Elérkezett a várva várt pillanat, amikor a szpíker elkezdett 10-től visszaszámolni, és láthatóan mindenki izgatottan várta a rajtot. Az elindulás mindig nehéz, hiszen amíg a tömeg nem rázódik szét, addig a saját tempót nehéz felvenni, de pár száz méter után, már mindenki a saját ritmusában haladhatott.
Volt, akinek könnyebben ment a futás, de voltak olyanok, akiknek ez volt az első futóversenye. Célba érkezéskor jó volt látni a szemükben azt, hogy büszkék saját magukra, és jó volt hallani, amikor azt mondták, hogy „megcsináltam!”. Jó érzés volt, hogy a verseny útvonalán végig ismerősök, ismeretlenek buzdítottak minket futókat, amely természetesen motiválóan hatott ránk. A célba érkezésnél megkaptuk a már hagyományosnak mondható, városunkat méltón jelképező befutóérmet.
A kellemes futáshoz minden adott volt, a verőfényes tavaszi nap, a kiváló szervezés és a barátságos szervezők, melyért köszönettel tartozunk. Külön köszönjük Nagy Tibinek a fotó dokumentációs munkáját, mellyel megörökítette az esemény egyes pillanatait.
Nem lehet szó nélkül hagyni Varga Sanyi teljesítményét sem, aki ugyanezen a napon, ugyan egy kissé távolabb, Bécsben, a Vienna City Marathonon teljesítette a 21 km-t, nem rossz idővel, melyről egy gyönyörű oklevél emlékezteti a befutóérmen kívül.

Dr.Nátkai Györgyi

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar