Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Vadkert major futás

2019. február 24., 09:00
Ismerős terepen, kellemes? időben futás

A Káldi Természetjártó és Tájékozódási Futó Sportegyesület 2019. február 24-én vasárnap rendezte szezonindító VII. Sárvári Vadkert Major terepfutó versenyét.
Hosszú volt a tél, így már nagyon vártam az év szezonnyitó terepfutó versenyét. Az időjárás február közepén nagyon elkényeztetett minket, tízen fokokban lehetett készülni az előttünk álló szezonra. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a hét végére újra visszatért a tél. Az IPA futótársak közül tudtam, hogy Nagy Tibor és Sándor Zsolti sajnos nem tud részt venni a versenyen, mert ők a munka terén váltják egymást. Csak abban bíztam, hogy a többiek közül még valaki érkezik az utolsó pillanatban, de sajnos egyedül maradtam. Reggel -6,7 fokra ébredtem. Megfelelő öltözet, meleg tea, alapos bemelegítéssel készültem a futásra. A rajt időpontjára szerencsére megmutatta magát a nap is, de sajnos a szél megélénkült. A major területén és az erdő szélén szélárnyékban egész kellemesen indultam neki az 5 km-es távnak, aztán kiértünk a gátra… Csontig hatolt a fagyos szél, és a keményre fagyott rögös talaj is megmutatta nem éppen barátságos oldalát. Egyedül a mellettünk pár méterrel odébb vágtató ménes, és a táj látványa enyhített a helyzeten.
A szokásos pályán egy kis változtatást hajtottak végre, így a kis tavat majdnem teljesen körbe kellett futni – amit egy-két futótárs nem vett észre, így ők a kizárás sorsára jutottak. A tó körül megszűnt a szél, aminek köszönhetően élmény volt futni, gyönyörű volt a táj. A 10 km-es futók egy részét utol értük – nem volt tudomásom arról, hogy ők mit futnak – és biztatásba kezdtem. „Gyere, gyere nincs sok már” – bíztattam őket. „Jó, értem. Nem a legjobb a tempóm, de van még egy köröm” – kaptam a választ.
Ezen a versenyen is bebizonyosodott, hogy a 40+ -os korosztályom még nagyon aktív. A legnépesebb számú indulót adtuk, és az abszolút kategória dobogós helyezettjei is innét kerültek ki.
Nagyon jó volt a szervezés, jó volt ismét találkozni a futótársakkal, nagyon finom és meleg gulyás várta a célba érkezőket, családias volt a hangulat. Összegezve, egy nagyon jól sikerült nap részese lehettem.

Kovács J. Tibor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar