Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

30 éves az IPA Győr-Moson-Sopron

2022. június 13., 19:00
Jubileum a szomszéd vármegyében

2022. június 11-én négynapos rendezvénysorozat keretében külföldi és magyar tagszervezetek részvételével ünnepélyes gálaesttel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete. Az Ágfalván megrendezett nívós színvonalú eseményen az IPA Szombathelyi Szervezetét Gábriel Gábor nemzetközi alelnök és Kemenes Péter titkár képviselte.
Az IPA a világ egyik legnagyobb non-profit szervezete, mely 1950. évi megalakulása óta folyamatosan fejlődik, s mára 65 ország, több mint 380.000 aktív és nyugállományú rendvédelmi dolgozóját kovácsolja össze.
Az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a Magyar Szekció egyik legnagyobb taglétszámú tagszervezeteként működik. Céljuk, mint minden IPA szervezeté a világon, a szolidaritás, a kölcsönös segítségnyújtás, a kulturális és sportkapcsolatok bővítése, szakmai és információcsere elősegítése, az egész világon igazi szakmai és baráti kapcsolatok kialakítása, ezzel is elősegítve a népek kölcsönös megértését.
Mészáros Mária, az IPA Magyar Szekció elnöke és az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke elmondta beszédében, hogy a Magyar Szekció 1991-ben alakult meg. A megalakulás előtt Sopron akkori városvezetése úgy gondolta, hogy soproni rendőröket is magával visz Kemptenbe, mely a leghűségesebb város testvérvárosa. A soproni és a kempteni rendőrök 1988-ban találkoztak egymással, akiknek az ajánlására hét soproni rendőr belépett az IPA kempteni szervezetébe.
A jubileumi ünnepségen dr. Farkas Ciprián is köszöntötte a résztvevőket. Sopron polgármestere kiemelte: a soproni és a megyei rendőrök mindig is rendkívül aktívak voltak és elkötelezettek a rend és a biztonság fenntartása iránt. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének nevében Nagy Ágnes r. ezredes Asszony, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a rendezvény résztvevőit, méltatta azt a kiváló és önzetlen munkát, amelyet a győri szervezet az elmúlt három évtizedben végzett. A beszédeket követően szervezetünk képviselői ajándékot adtak át a győri szervezet elnökének és emlékszalagot kötöttek az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete fennállásának 30. jubileuma alkalmából zászlójukra.

Kemenes Péter

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar