Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Fegyverkiállításon Németországban

2017. március 03., 10:00
Legújabb fegyverek, rendvédelmi felszerelések

A hivatásos pályán eltöltött idők során sok emberben felmerül a kérdés: „Mi is az, ami ezen az embert próbáló pályán tart?” Talán az egyenruha férfias, tekintélyt parancsoló megjelenése, vagy az összetartást követelő csapatmunka? Ami biztos, hogy egy kis csapatot a fegyverek iránti szeretet, már szinte "mániás" rajongása kovácsolt össze a rendvédelem különböző területeiről. A közös érdeklődés nem csak jó munkakapcsolatot, hanem barátságot is eredményezett.
Mindenki a mennybe szeretne jutni. A fegyverforgatók képzelt „mennyországát” pedig úgy hívják, hogy Nürnberg IWA kiállítás. Közös célként lebegett a kis csapat előtt és 2017. március 3-án az elképzelés – részben az IPA Szombathelyi Szervezet, valamint a Vasi Rendőr Szabadidő és Sportegyesület támogatásával – megvalósult! Betekinthettünk a technikai eszközök fejlődésébe, megcsodálhattuk a taktikai felszereléseket és mindazokat a kiegészítőket, amelyek a mindennapi munkát könnyítik meg, vagy akár életet is menthetnek. Kiváló tréning és szimulációs eszközöket láttunk és próbálhattunk ki, többek között itt hajthattunk végre először VR sisakkal életszerű gyakorló lövészetet. Kezdődő kapcsolatokat építhettünk a külföldi rendvédelmi dolgozókkal és fegyver gyártókkal. Azonban mindennél fontosabb, hogy mindnyájan gazdagabbak lettünk egy életre szóló élménnyel.
A csapatkép készítésének helyszínéül a Sig Sauer standot választottuk, mivel tavalyi évben mutatták be a Sig Sauer P320 típusú maroklőfegyverüket, mely talán az egyik legalkalmasabb szolgálati-rendvédelmi célra. Kiválóan variálható, könnyű, tartós és megbízható szerkezetű, így optimális fegyvere lehetne mind az egyenruhás, mint a civil ruhás hivatásosoknak.

Minier-Polgár-Bódizs

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar