Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Old Lake Man triathlon

2020. július 19., 09:30
Triathlon az Öreg tónál

A nyugati végeken lakók számára egy viszonylag gyorsan és kényelmesen megközelíthető helyen rendezték negyedik alkalommal az OLD LAKE MAN triatlon versenyt. A Gerecse és a Vértes hegységeket elválasztó árok kapujában álló Tatai vár volt a cél. Elszánt triatlonosok gyülekeztek a tatai Öreg-tó partján 2020. július 19-én, hogy a tó közepétől indulva 1900 méter úszás után Keresztelő Szent János vízben álló szobra mellett érjenek partot. Aki rendszeresen olvassa beszámolóinkat, az már most tudja, hogy ez a beszámoló egy középtávú triatlon versenyről szól. Idén ez volt az első triatlon versenyünk a korlátozások miatt és ezen is csapatban vettünk részt. Sajnos több versenyt is le kellett mondani, vagy a nevezéseket 2021-es évadra átíratni, de erre a versenyre újra megnyitották a nevezést az enyhítést követően.
Nagyon korán kellett indulnunk, hogy odaérjünk és egy álmos, párás kisvárost, közepén a ködbe burkolózott hatalmas tavat találtuk. Nevezési csomagok átvétele és egy gyors depózás következett és közben szépen lassan felszállt a köd. Ekkor vált láthatóvá a tó teljes vízfelülete és partvonala. Méretéből fakadóan nem gondoltunk volna, hogy közel 7 km hosszú partszakasz öleli körbe a tavat így csupán három kört kellett Gábornak megtenni. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.
IPA Szombathelyi Szervezet néven egy három fős férfi csapat érkezett a vizek városába. Alig több mint 300 volt azoknak az egyéni indulóknak a száma, akik 9:30-kor a 23 csapattal együtt a vízbe futottak és a partszakasz mentén kialakított bójasort követve tempóztak. Szinte családias hangulatban rajtolt a mezőny, hogy 1900 m-t úszva a vízben felállított Keresztelő Szent János szobor lábainál érkezzenek a partra. Csupán 38 perc telt el amikor Kovács József Tibor is átadta a stafétát - azaz én kötöttem bokámra a chipet - és 90 km-en át hordoztam a kerékpáros számban, amely nem mindennapi pályán haladt. Kocs község érintésével egy 15 km-es útszakaszon kellett oda-vissza cikázni, többször érintve a kocsi hazáját. Már a pályarajz letöltése során észleltük, hogy valóban a történelmi múlttal rendelkező településen keresztül halad az útvonal. A 15. században itt készült gyors kocsiszekerek hamar népszerűek lettek és a kocsi elnevezés hamar átkerült az európai nyelvekbe. Dimbes-dombos, elég rendesen hullámzó pálya volt ez, 750 méternyi mászással, így 3 óra 6 percet töltöttem rajta, hogy Király Gábor 4:54 perc/km-s tempóval három kört szaladva a tó körül, 5 óra 30 perc után célba érjen. Mindez a 11. helyre volt elegendő. Dunántúl ismét egy jó szervezésű és hangulatú versennyel gazdagodott, amely mára gyermekbetegségeit kinőve jól illeszkedett be a triatlonos versenynaptárba.

Nagy Tibor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar