Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Generali Night Run

2021. július 31., 20:00
Futás a Bp-i éjszakában

Az idei évben már nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Generali Night Run futóverseny.
A tavalyi első kezdeményezés sikerességén (150 éves jubileumi emlékfutás) alapulva a magyar tűzoltóság fennállásának 151. évfordulója alkalmából az ország minden tájáról, összesen 151 tűzoltó indult idén a verseny 9 km-es fejlámpás futamán. A tűzoltó futók közül többen védőruházatba öltözve teljesítették a jelentős szintkülönbséggel tűzdelt távot. Az útvonal érintette a Budai Várat, az alsó rakparton áthaladt a Lánchíd alatt, közben a versenyzők „megcsodálhatták” a kivilágított Parlamentet, valamint a Margit hidat és természetesen a kongásoktól zengő Alagutat sem hagyták ki a szervezők.
Az éjszakai futás élményét számos látványelemmel színesítette a katasztrófavédelem. Így a Szent Flórián tűzoltóhajó piros-fehér-zöld vízsugarakkal kísérte a futókat, míg a Katasztrófavédelem Központi Zenekara – az Alagút bejáratánál – térzenével szórakoztatta a járókelőket és buzdította a futókat.
Az emlékfutáson Vas megyét idén én képviseltem és a tavalyi időeredményemet kicsit javítva (54:10) teljesítettem a 9 km-es távot.

dr. Magyar Csaba

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar