"Egészség? - Megéri" verseny

2019. április 16., 09:00
Középiskolások versenye az egészséges életmód jegyében

2019. április 16-án a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete által került megrendezésre az "Egészség? Megéri!" elnevezésű egészségműveltségi városi vetélkedő a szombathelyi középiskolások 10. évfolyamának. Ez egy komplex egészségnevelési programsorozat része, amit a város óvodásainak, általános és középiskolásainak dolgoztak ki. A fő cél az, hogy az egészségtudatos magatartás beépüljön a gyermekek mindennapjaiba.
A csapatoknak 12 izgalmas állomáson kellett az egészségműveltség témakörében elméleti és ügyességi feladatokat megoldaniuk. A diákok a baleset- és bűnmegelőzés, közlekedésbiztonság, internethasználat veszélyei; egészséges életmód; újraélesztés, stroke; sport és az egészség; egészséges táplálkozás, dohányzás, fogamzásgátlás területén szerzett ismereteiket alkalmazhatták.
A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadói három helyszínen várták a tanulókat, ahol izgalmas feladatokkal mérhették össze tudásukat. Fő téma volt a kábítószerek, internet veszélyei, és a fiatalkorúak körében előfordulható bűncselekmények felismerése. A Közlekedésrendészeti Osztálya kerékpáros akadálypályát állított fel a tanulóknak, majd pedig a közlekedéssel kapcsolatos elméleti tudásukról is számot kellett adniuk.
A vetélkedő jó kedvben telt el, a program végén vetítésre kerültek a részt vevő csapatok által készített, egészséggel kapcsolatos kisfilmek. Az eredményhirdetésen megtudtuk, hogy a SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium csapata teljesített legjobban.

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!
« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar