Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Fuss neki ...

2019. december 28., 09:00
Testmozgás a Balaton partján

A siófoki szezonzáró futás napján, egy novemberi délután döntöttünk úgy Rába Renátával, hogy nevezünk a Balatonlellén 2019-ben már második alkalommal megrendezésre kerülő Fuss Neki Szilveszteri Futógálára.
Akkor még nem is gondoltunk bele, hogy milyen időjárási körülmények lehetnek december 28-án, a verseny napján. A szilveszteri körön túl (2020 méter), 5 vagy akár 10 km-re is lehetett nevezni. Mi a 10 km-es távot választottuk, azaz két 5 km-es kört kellett futni a Balaton partján. A verseny napján már sejtettük, hogy merészen vállaltuk be az év végi futást, ugyanis hózáporban indultunk útnak, ami egészen Zalaegerszegig elkísért minket. Mire Lellére értünk, a hónak nyoma se volt, sütött a nap, de viharos szél fogadott minket. Némi késéssel ugyan, de elrajtolt a tömeg. Az óév búcsúztató, újév köszöntő futógálán a kiválasztott távot futva, sétálva, babakocsival vagy akár négylábú házikedvenccel is meg lehetett tenni. A táv elején még nem éreztük annyira vészesnek az időjárást, azonban amikor közvetlenül a partra fordultunk – egy közel 2 km-es távon – az orkán erejű szél miatt úgy éreztem, hogy csak egy helyben futok. Mindeközben a viharos Balaton hullámai csodálatos látványt nyújtottak, melyben futás közben lehetett gyönyörködni. A futóidőnk nem a legjobbra sikeredett, volt már jobb is. Reni 55 perc alatt, én 1 óra 4 perc alatt teljesítettem a távot. A célba érést követően egy pohár forró teával és egy croissanttal vendégeltek meg minket a szervezők. A verseny után egy „fűtött” öltöző (sátor) állt rendelkezésünkre, hogy átöltözzünk, mely a nagy szélben kis híján ránk dőlt. :-)
A célba érést követően a nyakunkba akasztott érem – amely stílusosan egy újévi kismalacot ábrázol – azt hiszem a szépsége miatt az egyik kedvencem lesz. :-)
A Balatonon mindig élmény futni....

EnGyé

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar