Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Futás őszből a télbe

2016. november 20., 10:00
Ősz, tél, futás, hód

Fuss át az Őszből a Télbe! Ezzel a szlogennel rendezte meg harmadik alkalommal Lenti város futóközössége, az ISZKIRI futóklub családokat megmozgató rendezvényét.  November valóban az ősz utolsó hónapja és a csillagászati ősz végét is a 21-i nap jelenti. Mivel ez idén hétfőre esett így 20-át választották a szervezők, hogy a négy táv közül egyiken mindenki megmérethesse magát. 800 m a kicsiknek valamint 5, 10 és 21 km a nagyobbaknak és bátrabbaknak.  Az időjárás azonban egy kissé megviccelte a résztvevőket és kísérőiket. Ködös párás napot jeleztek az időjósok és ennek megfelelően is öltöztünk, hisz a télbe szerettünk volna futni.  Már a bemelegítés is jól sikerült, mivel a számos résztvevő együtt végezve a gyakorlatokat arra ösztönözte a napot, hogy még egyszer megcsillantsa erejét.
92 gyermek állt a rajthoz, hogy a rendezvény kabala – hód – figurájának indítására egy 800 méteres kört szaladjon. 10 és 21 km-re vállalkozók következtek 123-n, akik között Nagy Tibor és Sándor Zsolt is ott volt, majd az 5 km következett ahol a 64 induló között Kovács J. Tibor képviselte az IPA Szombathelyi Szervezetét.
Az útvonal minden kereszteződésben tökéletesen biztosítva volt és amint a városból kiérve a Lendvadedesi tó felé vezető kerékpáros és gyalogos utat elértük a látvány is csodálatos volt.  A lombokkal ölelt, árnyékos fák alatt húzódó kerékpárút tökéletes terepnek bizonyult. Az 5 és 10 km is ezen az úton futott, azonban csak a leghosszabb távon futók részesülhettek abban a megtiszteltetésben, hogy a tó melletti dombra szaladva annak lélegzetelállító látványában gyönyörködjenek. Persze csak egy pillanatra, akkor, amikor az aszfaltra felírt: „Most nézz jobbra” feliratot észrevették. Rengeteg ilyen és hasonló, buzdító felirat volt az utakon pl. „HÓDolat a futóknak”, melyek néha segítettek, főleg amikor a félmaratoni táv utolsó negyedében jártunk. Egyrészt tudatta velünk, hogy nem tévedtünk el, annak ellenére, hogy a pálya tökéletesen ki volt jelölve és minden olyan ponton, ahol az eltévedés veszélye fenyegetett, rendező és segítő személyzet erősítette meg az irányt. Tökéletes szervezés jellemezte a versenyt.
A napsütéses befutónál mindenkinek járt egy pacsi a HÓDtól, majd az egyedi befutóérem és a szponzorok által felajánlott pótlás is arról árulkodott, hogy igazi futók szervezték a versenyt. A nap végén még ingyenesen meglátogattuk a Lenti Termálfürdőt, ami természetesen nem okozott csalódást.

Nagy Tibor

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar