Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Olasz futsal torna

2015. szeptember 17., 00:00
Napsütéses tengerparton jártunk focizni

Több éven keresztül jártunk a horvátországi Poreč-be focitornára, de tavalyelőtt megszűnt. Tavaly a belgiumi Lommel-be mentünk ezért, de a megnyitón közölte a szervező, hogy ez volt a huszadik jubileumi torna, és befejezte a szervezést. Ezért újfent új tornát kellett keresnünk. Sikerült is találni, az olasz IPA Ascoli-Piceno Szervezete Grottammare-ban szervezte meg a második alkalommal futsal tornáját.

Elég későn adtuk le a nevezésünket, de örömmel fogadták és mindenben segítőkészek voltak már a szervezési időszakban is. A tervezett 16 fős utazókeretből végül is csak 12 fő lett a migránshelyzet okozta szolgálati feladatok, vezénylések miatt. 17-én 00:00 órakor indultunk útnak egy mikrobusszal és Ungvári Márton barátunk kocsijával (aki a támogatáson túl természetesen önfeláldozóan vállalta az egyik sofőr szerepét is). Az 1.000 km-es utat 4 pihenőt beiktatva 13 óra alatt sikerült abszolválnunk, délután egyre értünk oda. A szállásunk egy három csillagos szállodában volt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tengerre. A szálloda az út egyik oldalán volt, az út túloldalán pedig a tengerpart, a strand. A kipakolást követően ezért első dolgunk volt a gyönyörű napsütéses időben megmártózni a kellemes meleg tengerben (ezt aztán minden nap délután megismételtük).

Délután öt órakor került sor a megnyitóra. Itt derült ki, hogy egyedül mi vagyunk külföldiek, a többi csapat a helyi régióból való. Örültek is nekünk nagyon, kitüntetett figyelemmel viseltettek irányunkban. Mivel a többi csapat helyi volt, nagy részük még dolgozott is ekkor, ezért a többi csapat elég hiányosan volt jelen a megnyitón. A megjelenteket üdvözölte Francesco Prunella, az IPA Ascoli Piceno Szervezet elnöke, a Grottammare-i Polgármesteri Hivatal sportért felelős képviselőnője és a rendezvény fő támogatója a Ciu Ciu borászat tulajdonosa.

A 12 csapatot két 6 fős csoportba osztották, tehát a selejtezők során 5 mérkőzés várt ránk. Péntek reggel az első meccsünket a „tartalék csapat” (Ribes Attila manager, Eck Andor és Ungvári Márton driver) hozta 3:0-ra, mivel az ellenfél Reparto Volanti A.S. Roma nem érkezett meg. A második mérkőzést a Vigili del Fuoco Ascoli Piceno-val játszottuk, amit Tóth Gábor, Tóth László és Kárász Ferenc góljaival 3:0-ra hoztunk. Ezt követően Polizia Penitenziaria Fermo ellen 4:1-re nyertünk Doktor István, Tóth Gábor (2x) és Tóth László találataival. Következett a negyedik meccs a G.S. Virgo Fidelis 1996 Ascoli Piceno ellen, amit Tóth Gábor hálószaggatójával jegyezhettünk 1:0-ra. A selejtező utolsó meccsét a Polizia Municipale San Benedetto Del Tr. ellen játszottuk ekkor már az erőnkkel is spórolva, ahol Dezse Gyula bombájával 1:1-es döntetlen született. A csoportunkat magasan vezetve 13 ponttal és 12-2 -es gólaránnyal várhattuk a szombati döntőket. A délután pihenéssel és fürdőzéssel telt, majd öt órakor vendéglátóink vezetésével elindultunk egy borkóstolóra. Többet nem árultak el a helyszínről, csak amikor odaértünk, akkor derült ki, hogy egy nagyon régi városba, Offida-ba vittek el minket, ahol a történelmi városközpontban lévő híres borszaküzletben, a Ciu Ciu-ban már vártak minket. A nedűk élvezete után 19:20-kor még 30°C-ban ! indultunk vissza a szállodába.

Szombaton elsőként az A csoport negyedik helyezettjével Polizia Penitenziaria Turi kellett megmérkőznünk, melyet gond nélküli 1:0-s nyeréssel pipálhattunk ki Tóth Gábor góljával, így már a legjobb négy között voltunk. Következett az elődöntő, ahol az első találatot mi vittük be Tóth László révén, de aztán semmi nem ment be ezt követően, pedig vagy kétszer annyi helyzetünk volt, mint az ellenfél és későbbi tornagyőztes Guardia di Finanza Ascoli Piceno-nak. Nekik azonban minden sikerült, így 1:5-re kikaptunk. Kis pihenő után következhetett a másik elődöntő vesztesével, a Polizia di Stato Ascoli Piceno való megmérkőzés a harmadik helyért, ami megint simán ment, 3:0-val behúztuk Dejcsics Róbert (2x) és Tóth Gábor találataival. Délután ismét szieszta volt, melyet előbb fürdéssel, majd Grottammare jelenlegi városközpontja illetve történelmi városrésze felfedezésével töltöttük. Este kilenc órakor következett a gálavacsora, mely mindenféle tengeri herkentyűt tartalmazott, majd a gasztronómiai élvezetek után a díjak átadására került sor. Itt ért minket a meglepetés, hogy nemcsak a harmadik helyért járó serleget kaptuk meg, hanem a torna legjobb kapusa is tőlünk van Kozma Péter személyében. Kellően megünnepelve a sikereket, pihenni tértünk.

Vasárnap reggeli után hazafelé vettünk utunkat, mivel azonban az autópálya nem messze visz el San Marino mellett, be „kellett” térnünk oda is egy „kis” időre. Tényleg csak kis idő jutott a nézelődésre, annyi szép látnivaló van ebben a mesés városállamban. Az elmúlt napok fizikai fáradtsága mellé látvánnyal is teljesen eltelve indultunk haza, hogy éjfélre meg is érkezzünk.

A sport újabb barátokkal hozott össze minket, hiszen vendéglátóink a díjátadáskor külön megköszönték, hogy ekkora távolságból is eljöttünk és kérték, hogy jövőre is legyünk ott. Mi megígértük, hogy amennyiben a munka engedi ismét jövünk. Reméljük barátaink ismét segítenek majd a torna költségei előteremtésében. Köszönjük Abért Valentin (Abért Autó Kft.), Babati Zoltán (Babati Hús Kft.), Bánfi András (Domino Trans Kft.), Galambos Balázs és Tamás (Galambos Logistic Kft.), Bede György (Interpapír Kft.), Bokor Péter (Terra Tech 2000 Kft.), Csébits Ferenc (Helios Kft., Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.), Horváth Balázs (Luce Innocente Kft.), Horváth-Takács Szabolcs (T-Truck Kft.), Németh Árpád (Vasber Zrt.), Ungvári Márton (Ungvári Kft.) barátaink önzetlen segítségét.

R.A.

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar