Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Német kolléga (újra) Szombathelyen

2022. szeptember 21., 11:30
A barátság mindig megmarad

A témát illetően az előzmények a 2008-as és a 2009-es évre nyúlnak vissza azzal, hogy a magyar és német szekció együttműködési megállapodása alapján magyar, illetve német rendőrök szakmai csereprogramon vettek részt.
Míg az első évben vas megyei rendőrök ismerkedhettek meg a németországi – ezenbelül a tartományi – vezetés-irányítási tevékenységgel, a különböző szolgálati ágakkal, konkrét közterületi szolgálatellátással, addig a következő évben német kollégák vettek részt hasonló tartalmú hospitáción Magyarországon. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság akkoriban két rendőrt fogadott, köztük Reiner Leichtlein urat, Hessen tartomány Darmstadt városából.
A csereprogram a szakmai tapasztalatok gyarapítása mellett egy azóta is tartó baráti kapcsolat kialakítását is megalapozta.
Ez utóbbi apropóján keresett meg üzenetben a német kolléga, hogy a szeptemberi horvátországi utazását egy két napos szombathelyi kitérővel tervezi. Természetesen a tervét csak támogatni tudtam azzal, hogy a személyes találkozáson túl szervezetünket is keresse fel. Az üzenetváltások eredményeként 2022. szeptember 21-én az IPA irodában került sor arra a találkozóra, melyen Ribes Attila elnök és én vettem részt.
A korábbi személyes ismeretség okán a találkozó kötetlen, baráti hangulatú volt, melyen mind a magunk részéről, mind a német kolléga részéről megerősítést nyert a szervezeti kapcsolat további erősítése, mélyítése. Hogy mindez azonban ne csak szavakban mutatkozzon meg, a találkozó végén Ribes Attila elnök az IPA Szombathelyi Szervezet ajándékát adta át; de vendégünk sem érkezett üres kézzel, az átadott plakett azóta már az iroda falát díszíti és emlékeztet minket látogatására.

Dr.Magyar Csaba

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar