Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Kiásta a kutya!

2019. október 25., 10:00
Kincs megtalálva!

Mint azt tudjátok a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság épületei valamikor a csendőrség épületei voltak. Lásd például az egyik 1933-as képeslapot, amelyen a „B” épület látható, mint csendőrlaktanya, valamint egy 1943-ast, amelyen a mostani főépületet mint csendőriskolát jelölik meg.
Visszatérve a jelenbe, pontosabban a nem oly távoli múltba, pár hónapja történt, hogy a rendőrségi terület jelenlegi keleti határán, a kutyabokszoknál az egyik rendőrkutya valódi kincset ásott ki. Egy csendőrségi mellplakettet, annak is az egyik nagyon ritka, tábori biztonság feliratú változatát, melyből valódit feltalálni nem olyan könnyű, sőt kifejezetten nehéz. A hátulján még a beütött sorszám is olvasható: 19647; a számok nem azért csálék, mert hamisítvány lenne a tárgy. Pont ellenkezőleg. Valamikor ezek kézzel egyedileg beütött számok voltak, minden darabnak egyedi sorszáma volt. Ez is az eredetiségét bizonyítja, feltalálási helye pedig egy érdekes plusz.
Köszönjük a rendőrkutyáinknak a leletmentést és gondozóiknak az odafigyelést (az ebeknek nem volt idejük megrongálni, megrágni a leletet).

Ribes Attila

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar