Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Ferrari élmény

2016. április 29., 14:00
Piros autó, ágaskodó csikó, száguldás, fülig érő száj

Az úgy volt, hogy …

Horváth Takács Szabolcs támogató tagunk a farsangi bálunkra ajánlotta fel díjként, hogy a nyertest viszi pár kört az ostffyasszonyfai Pannónia Ringen Ferrarival. Értékét tekintve a felajánlás volt a legnagyobb, így ez lett a fődíj. Ferrari rajongóként számomra egyébként is ez volt a cél, hogy megnyerjem. Hát nem sikerült. Ugyanis Mester József tagtársunk és kincstárnokunk volt, aki hazavihette a nyereményt. Későbbi beszélgetésünk során felvetettem, hogy hát én nagy rajongója vagyok a piros színű olasz táltosoknak, és valakinek dokumentálni is kellene az eseményt. Józsi barátunk „vette a lapot” és felkért a nagy esemény megörökítésére. Május 1-re, vasárnapra szólt a meghívó, azonban pár nappal korábban telefonált Szabolcs barátunk, hogy az időjárás-előrejelzés alapján két nappal korábban kellene megtartani a „meeting”-et. Sikerült is megoldani a péntek délután szabaddá tételét.

Izgatottan vártuk a pálya bokszutcájában „A JÁRGÁNY” megérkezését, ami egy Ferrari F430 Scuderia típusú gépsárkány képében jelent meg. A Michael Schumacher iránymutatásával tervezett, 2007-ben bemutatott típus legtöbb eleme ultrakönnyű kevlár-karbon anyagból készült, a F1-ből átvett technológia szerint működő differenciálműve ill. sebességváltója 0,006 másodperc alatt kapcsol.

Először Józsi ülhetett be a jobb1-be és én dokumentáltam fotón és videón a „grasszálást”. Miután Józsink kellőképpen leizzadt a majrévas szorításában, én ülhettem az anyósülésre. A guminyomások ellenőrzése és korrigálását követően, valamint a sisak felvétele és az övek bekötése után már indultunk is Szabolccsal. Ezen a szép napon mi a kört 2’ 6” másodperc alatt teljesítettük. Még szerencse, hogy van két fülem, mert már menet közben oly széles vigyor terült szét az arcomon, hogy ha nem lettek volna ott a fejem két oldalán, akkor körbeért volna a fejemen (ami valljuk be lég furcsán nézett volna ki).

A bokszba visszatérve nem győztünk hálálkodni Szabolcsnak azért a felejthetetlen élményért, amelyet ezen a szép délutánon nyújtott nekünk. Ezúton is köszönjük értékes és ötletes tombola felajánlását.

Ribes Attila

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar