Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Vadása tavi horgászforduló

2016. szeptember 03., 08:00
Tó, barátság, hal - horgászverseny

2016. szeptember 3-án immáron ötödik alkalommal találkozott az IPA Szombathelyi Szervezete és a Határőr Sportklub horgászatot kedvelő tagsága Molnár Sándor barátunk taván. Az elmúlt évekkel azonos módon idén is a gáton helyezkedett el a 12 versenyző kiváló, nyarat idéző időben.
Házigazdánk úri módon gondoskodott idén arról, hogy a verseny nem érjen véget kifogott hal nélkül, mert a megelőző héten az etetéseket az általunk meghorgászandó területre összpontosította.
Különlegessége volt a versenynek az is, hogy a szabályoktól eltérően csak egy-egy bottal lehetett egy időben horgászni. A sporttársak ehhez mérten különböző módszerekkel próbálták meg a halakat fel és letartóztatni.
A virtuális dudaszót követően néhány versenyző szinte azonnal megkezdte a vízközt tartózkodó dévérek aprítását. Azon horgászok, akik a fenekezős pontyozást részesítették előnyben, kevéssé voltak aktívak. Ez a helyzet a verseny végéig így maradt, hiszen azok a versenyzők, akik pontyot akartak volna fogni, sajnos hoppon maradtak, ilyen állatot ugyanis senki nem fogott.
A leghatékonyabb módszer ezen a napon a matchbotos dévérezés volt, akiknek ehhez még az etetőanyag és a csali is jó volt, tíz kiló feletti eredményt értek el, ami – tekintve, hogy a halak átlagsúlya a 20 dekát sem érte el – komoly fizikai erőpróbának is jó volt.
A befejezést követően jóízűen elfogyasztottuk az időközben elkészült csülkös körömpörköltet, amely tényleg remekül sikerült, ezúton is köszönet érte az illetékes szakácskollektívának.
Befejezésül az eredményhirdetésre került sor:

Az IPA versenyében

  1. Gábriel Gábor  13.100 gramm,
  2. Volguska Mihály 7.660 gramm,
  3. Szabó Tihamér  5.760 gramm,
  4. Sütő Péter           5.040 gramm,
  5. Béres Károly       2.200 gramm,

Takács Ferenc és Gáti Ferenc barátaink sajnos nem fogtak egy árva halat sem …

Az összetett versenyt Wehofer Jani barátunk nyerte 16.520 gramm összteljesítménnyel, míg a második helyen 13.140 grammal (előttem 40 gramm előnnyel, ami egy kisebb hal súlya…) Molnár Miklós végzett.
Ismét egyszer kiváló versenyen vehettünk részt Sándor barátunk jóvoltából, aki ígéretet tett (ismét egyszer), hogy jövőre is vendégül látja az illusztris társaságot.

Gábriel Gábor

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar