Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Horgászat V. forduló - Újperint rablóhalas - 2014

2014. november 15., 08:00
Hagyományos évadzáró halkergetés új helyszínen

A tradícióknak megfelelően idén is ragadozóhal-fogó versennyel záródott az IPA Szombathelyi Szervezet és a’98 HSC Határőr Sport Club közös horgászbajnoksága. A versenynek –hagyományokkal szakítva – a Ponty tanya Perint III. horgásztava adott otthont. A résztvevők száma 13 fő volt, ebből 7 fő IPA tag. Az időjárás a lehető legjobb előjeleket mutatta, bár a tó helyenként kilépett a medréből, s az ajánlott viselet a gumicsizma volt. A verseny jó hangulatban kezdődött, csak a rablóhal nép nem nagyon akart tudomást venni arról. Egy-egy szerencsés sporttársunknak azért sikerült a horogra csalni a rablóhal-had néhány képviselőjét, túlteljesítve ezáltal az elmúlt év szerény zsennyei eredményét. Hosszú ideig csak néhány kapás borzolta a kedélyeket. Az elmúlt hetek kedvező időjárása még érződött, a békés halak még mindig aktívak voltak, szépen ugráltak a pontyok. A kívülálló horgászok közül többen békés halra horgásztak. Szerencsére annyira nem volt rossz idő, hogy ne tudjuk élvezni Halász Imre barátunk forralt borát, illetve több horgásztársunk ez évi folyékonygyümölcs termését. Sajnos, a ragadozók nem nagyon akartak előkerülni. Egyre inkább valószínűnek látszott, hogy nagy terítékre nem számíthatunk, a lehetséges kvótától messze elmaradunk.

Összesen 5 sporttársunknak sikerült a halfogás, 13.870 gramm össztömegben. Az IPA értékelést és az összetett számítást is Sütő Péter nyerte. IPA összevetésben Takács Ferencnek a képzeletbeli dobogó 2., míg Börzsönyi Lászlónak a 3. hely jutott. Mindössze 8 gramm döntött közöttük. A versenytovábbi résztvevői: Szabó Tihamér, Závecz György, dr.Biró Zoltán, Ribes Csanád (aki az ifjúsági kategória győztese lett).

A rendezvény eredményhirdetését követően az éves értékelésre került sor, majd közösen elfogyasztottuk Molnár Miklós barátunk remek töltött káposztáját.

Éves összesítésben Molnár Miklós sporttársunk 103,287 ponttal nyerte meg a versenyt, elhódítva ezzel az összetett elsőségért járó vándorserleget. Második helyezett Sütő Péter IPA sporttársunk lett 101,930 ponttal.

Az IPA tagtársak köréből összesítésben ötödik helyezett lett Takács Ferenc, hatodik helyezést ért el Volguska Mihály, hetedik lett SzabóTihamér, nyolcadik helyezést ért el Závecz György. A tizenkettedik helyet dr.Biró Zoltán szerezte meg. A bajnokság ifjúsági kategóriájának nyertese Ribes Csanád lett.


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar