Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Vasi Vasember

2015. július 11., 10:00
Egy nagy hagyományú verseny, melyen csapatunk is ott volt

A XXXI. Vasi Vasember olimpiai távú triatlon versenyének 440 ember vágott neki 2015. július 11-én. Idén első alkalommal csapatban is részt lehetett venni a versenyen. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy minden ember egy-egy versenyszámot választ, azt kell neki teljesítenie azon belül nincsen váltásra lehetőség. Mi is kihasználtuk ezt a lehetőséget és IPA Szombathelyi Szervezet néven indultunk csapatban. Hét vegyes és három női csapat szállt versenybe, hogy a megméretesse magát.
Az egyéni versenyzőknek és a váltók első tagjainak is 1400 métert kellett úszniuk a Csónakázó-tó vizében a bójákkal kijelölt szakaszon, amit Kovács J. Tibor abszolvált remek 25:53-as idővel.
Ennek csak részben tudtam örülni, mivel a korábbi szajki versenyhez hasonlóan megint olyan karbonvázas "rakétákon" pedálozó terminátorok között találtam magam, akikkel nem nagyon tudtam lépést tartani. Azt viszont előtte a csapattagokkal megbeszéltük, hogy mindenki a maximumot próbálja meg kiadni magából, így én sem tartalékoltam. Az un. vasember kört már számtalanszor végigjártam, így eddigi legjobb időmmel 1:07:59-el érkeztem a depóba 40 km után.
Sándor Zsolt kapta magára a 437-es rajtszámot és vágott neki az utolsó versenyszámnak, a 10 km-es futásnak.
A futópályán a szintbeli különbség elhanyagolható, a nehézséget inkább a tűző nap okozza. A Kenderesi úton a Tófürdő előtti szakaszon árnyék van végig, de a Bartók Béla körúton és az Árpád úton az aszfalt is égett a nap melegétől, így Zsoltnak is minden 2,5 km-es kör után frissítenie kellett 3-4 dl folyadékkal. Ennek köszönhetően remek 51:40-es idővel érkezett a célba. A dobogó III. helyére 2:26:56 idővel az IPA Szombathelyi Szervezet csapata kapaszkodott fel.

Nagy Tibor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar