Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

33. Spar Budapest Maraton

2018. október 07., 09:00
Magyarország legnagyobb futóversenyén voltunk

Régi vágyam volt, hogy egyszer lefutom egyben a maratoni távot. Majd 2 évvel ezelőtt döntöttem el, hogy 50 évesen le kell futnom. Tavalyi futócsapatba való „visszatérésem” óta harmadmaratonnal kezdtem az ősz végén Siófokon, majd következett idén tavasszal a félmaraton Bük-fürdőn és most ősszel a teljes táv a Spar Budapest Maratonon. A felkészülés rendben ment, úgy gondoltam, hogy 4 óra 30 percen belül célba érhetek. A nevezésnél azért ennél rosszabb időt jelöltem meg, hogy egy kis pszichikai pluszt szedjek össze az előzésekkel. A táv eleje nagyon jól ment, vissza kellett fognom magam. Aztán a 19- km-nél éreztem, hogy a korábban (k)örömtelenné vált egyik jobb lábujjam megint negatív jelzéseket ad. Próbáltam úgy futni, hogy ne legyen a későbbiekben ez probléma. Hát nem sikerült. A 26. km-nél felszakadt a körmöm. Ez még hagyján, de a kímélő módnak köszönhetően túlterheltem a térdem, ami miatt a táv utolsó harmada eléggé szenvedős lett. De … Minden egyes fájdalomkor és kezdődő hullámvölgynél eszembe jutott az LGT slágere: „nem adom fel” (https://www.youtube.com/watch?v=kSwnatqhKog). Még további lelki erőt adott Bud Spencer elhíresült mondata a „Kincs ami nincs” című filmből: „csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot” (https://www.youtube.com/watch?v=RVZsYTNFYiI). Végül a tervezett időnél „gyengébb” eredménnyel, 4 óra 58 perces eredménnyel értem célba, magamban az első maratoni futó szavait felidézve: „Győztünk!” Igen győztünk, én és a többi célba érő futó mind. Saját magunkat győztük le.
Az IPA Szombathelyi csapatából szintén futott Nagy Tibor is, aki számomra kiváló eredménnyel 4 óra 09 perces idővel ért célba.
A verseny hangulata igazán fergeteges volt, minden km-ben volt legalább egy zenekar, és az útvonalon végig ezrek buzdították a futókat. Ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kihívást teljesíteni tudjuk és a sérülések ellenére kellemes érzésekkel zárjuk a napot. Ehhez nagymértékben hozzájárult az is, hogy a szervező BSI ingyenes masszázst biztosított, így az izomláz sem jelentkezett másnapra (csak a vérhólyagok maradtak és egyéb „apró” sérülések).
Nem szabad elfelejtenem azt is megemlíteni, hogy a futócsapat új mezét itt avattuk fel, kiválóan vizsgázott. Köszönjük a felszerelés vásárláshoz nyújtott segítségét Bokor Péternek (Terra-Tech 2000 Kft.) és Németh Ferencnek (Németh Csomagolástechnika).

R.A.

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar