Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Évadzáró horgászverseny

2015. november 21., 08:00
De hová tűnt Damon Hill! - akarom mondani a csukák.

November 21-én gyűlt össze ez évben utoljára az IPA Szombathelyi Szervezete és a ’98. Határőr Sport Club horgászatot szerető versenyzőgárdája, hogy összemérje tudását és szerencséjét, ezúttal az Újperinti Pontytanyán. A cél a minél több ragadozó hal elejtése volt, az előjelek pedig biztatóak voltak, hiszen a tógazda tájékoztatása szerint a versenyt megelőzően jelentősebb létszámú kiéhezett csuka került a tóba. További könnyítés volt, hogy a teljes tavat megkaptuk horgászatra, így nem kellett attól tartani, hogy fárasztás során összegabalyodnak a zsinórok, illetve a kereső horgászat (mártogatás) is egyszerűbb volt.
Mindösszesen 12 versenyző kezdte meg a helyek kisorsolását követően a felkészülést, egymás helyének irigylését és az esélylatolgatást. Ez utóbbi azért volt érdekes, mert egy esetlegesen kiugró eredménnyel akár 5-6 helyet is előre lehetett (volna) lépni az éves értékelésben.
Dudaszó helyett Biró Zoltán barátunk kurjantására kezdődött a verseny, mindenki nagy igyekezettel próbálta a halak tartózkodási helyét kideríteni. Aztán a lendület csak csökkent, csak csökkent és helyét egyre inkább a szomszédolás, egymás pálinkájának kóstolása és egyéb pótcselekvések vették át. Ugyanis kapás az nem volt. Egy darab sem. Mintha üres lett volna a víz. Ennek csak az mondott ellent, hogy két szerencsés (vagy éppen szerencsétlen) versenyző egy-egy tokot csábított horogra, ám hiába bizonygatták, hogy azok bizony ragadozó tokok és kisebb madarakat, kisemlősöket, sőt alkalomadtán egy-két ujjat is elfogyasztanak, a szőrös szívű versenybizottság (no meg a többi versenyző) egy emberként vétózta meg a felvetést.
Így esett, hogy a várva várt verseny tizenkettes holtversennyel ért véget, hiszen még egy árva sügeret sem sikerült egyikünknek sem kifognia… Többen meg is vádolták a tógazdát, hogy valószínűleg máshová telepítette a fent nevezett csukákat és süllőket.
Befejezésként egy kiváló pörkölt elfogyasztását követően (ismét hála és köszönet érte Molnár Miklós barátunknak) került sor az éves eredmény kihirdetésére. Ennek alapján azok közül, akik legalább 3 versenyen vettek részt, az alábbi (összesített) sorrend alakult ki (mivel a HSC és az IPA közös bajnokságáról van szó, zárójelben jelölöm a hovatartozást):

Bajnok és a vándorserleg birtokosa egy évig:
Molnár Miklós (HSC)                                         81,292 pont
2. Sütő Péter (IPA+HSC)                                  72,667 pont
3. Volguska Mihály (IPA+HSC)                        70,579 pont
4. Horváth József (HSC)                                    65,386 pont
5. Béres Károly (IPA+HSC)                              46,446 pont
6. Szabó Tihamér (IPA)                                      45,896 pont
7. Takács Ferenc (IPA)                                       44,405 pont
8. Závecz György (IPA)                                     43,947 pont
9. Halász Imre (HSC)                                         42,996 pont
10.Szandi Csaba (HSC)                                     40,659 pont
11. Gábriel Gábor (IPA+HSC)                          34,041 pont
12. Wehoffer János (HSC)                                 33,835 pont
13. Dr. Biró Zoltán (IPA+HSC)                        23,775 pont
14. Kassai László (HSC)                                    11,170 pont

Ezt követően közfelkiáltással megszavaztuk, hogy a bajnokságot jövőre is folytatjuk, nem megszakítandó az immár öt éves hagyományt, illetve köszönetet mondtunk dr. Biró Zoltánnak a versenyek kiváló szervezéséért (arról nem tehet, hogy a csukák disszidáltak a tóból…), illetve Molnár Miklósnak a versenyeket követő kulináris élvezetek biztosításáért.

Gábriel Gábor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar