Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

VII. Marsal Trophy

2018. szeptember 08., 11:00
Rejtvényes autós túra verseny

A tavalyi „belsős” rendezvény után idén ismét nyílt autós túraversenyt szervezett a pápai Marsal’ Kft. Minket is meghívtak az idén is, és mi nagyon vártuk már, milyen feladatokkal várnak minket a szervezők. Az újításokat mindjárt az induló pontnál kezdték, mivel azt is a meghívólevélben elrejtett információk alapján kellett kitalálni. Részünkre ez nem okozott gondot, oda is találtunk a Téten aznap megnyitott Oldtimer 83 benzinkúthoz. Az első meglepetés mindjárt a kúton az alkalomra kiállított három veterán jármű volt (mi voltunk a 4-kek), melyekkel szintén részt vettek a túrán. A második maga a kút volt, mely az automobilizmus történeti emlékeiből és annak helyi emlékeiből is merít. Az egész hely azt sugallja, hogy az autósokért van, nem csak kereskedelmi hely, hanem egyfajta emlékhely is. Harmadik meglepetés az átlagon felüli barátságos kiszolgálás volt, melyben maga a tulajdonos is részt vett és tárlatvezetést is tartott részünkre a helytörténeti emlékeinek bemutatásával. És hát az autózás iránti szeretetét mi sem mutathatta jobban, hogy az első feladat a cégnek a településen lévő központjában lévő géptörténeti gyűjteményéhez kötődött. Külön öröm volt számunkra, hogy a két állomás között „utasunk” lehetett Majsa Sándor cégvezető.

A feladatok során ismét szép helyekre „kalauzoltak” el minket a szervezők. Jártunk például a lovászpatonai Somogyi kastélyban, a bakonysági kápolnánál (Kossuth Lajos házasságkötése helyén), számoltunk madarakat egy óvoda udvarán, Nemesszalókon megkerestük az ötlábon álló fát, és ügyességi feladatot is oldottunk meg a Marsal’ Kft. pápai székhelyén, mielőtt a cég bakonygyepesi telephelyén a célba beértünk.
Ismét bebizonyosodott, hogy az autózás nem csak a száguldozásról szól(hat), hanem értékmentésről, történeti emlékek felidézéséről-megismertetéséről is.
Ezúton is köszönjük a szervező Marsal Kft’-nek és a rendezvény támogatóinak, hogy részt vehettünk a túrán.

R.A.

Média megjelenés:
http://ajkaiszo.hu/ugyessegi-verseny-autoval-ahol-az-esz-is-kellett/

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar