Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Keszthely Triathlon

2024. június 08., 09:00
Újra vízben, bringán, futva

2024. június 08-án már 10. alkalommal került megrendezésre a Keszthely Triatlon Középtávú OB versenye, ami szubjektív véleményem szerint a legjobb hazai triatlon verseny.
A rajtcsomagban benne volt a 177 sorszámú rajtszám és a hozzá tartozó chip, a piros BIKE és kék RUN feliratú zsák és egy nagyméretű logózott strandtörölköző. A finisher pólót és az érmet pedig ki kell érdemelni.
Mindent elhelyeztem a megfelelő színű zsákban, amit persze a depóban még egyszer ellenőriztem, biztos, ami biztos alapon.  Egy gyors áttekintés és memorizálás után (melyik sorban lesz a bringa, melyik fogason lesznek a zsákok) irány a check in.
A csippanás után irány a kb. 25 fokos, szinte feszített víztükrű Balaton. A vízben felsorakoztunk a rajvonalat jelképező sárga bóják közé és kicsit elméláztam az onnan nagyon is távolinak tűnő fordítót jelző piros bójákon. Megszólalt a House Of Pain - Jump Around című száma és a Balaton megbillent a vízben ugrándozó 500 embertől.
Én a nem túl meggyőző úszástechnikám miatt a hátsó sorban helyezkedtem el, ezzel próbáltam elkerülni, hogy több versenytársam is átússzon felettem. A rajtot jelző kürtszóra elindultunk az 1900 m-es úszásra. A viszonylag eseménymentes úszás során hoztam a medencés átlagomat és 48 perc múlva partot értem. A gyorsnak nem mondható depó után irány a bringapálya.
A 90 km alatt 900 méter szintkülönbséget kellett leküzdeni, amit az emelkedő hőmérséklet is nehezített. Minden frissítőponton hidegvizes kulacsot vételeztem és folyamatosan cuclin voltam, mellette locsoltam is magam rendszeresen és sótablettákkal próbáltam elkerülni az izomgörcsöket. Kicsivel több mint 3 óra múlva érkeztem vissza a versenyközpontba, irány a második depó.
A futás első pár kilométere egész jól szokott menni, ez most is így volt. Azért nem bíztam el magam, mivel emlékeztem rá, hogy az egész évben mindenki által olyannyira várt napsütéses balatoni nyár nem éppen a legjobb időpont a futópályán történő maximális teljesítmény leadásához. Jött is a megemelkedett pulzus és az ebből következő tempóvesztés. Frissítőknél víz-jég-kóla, de éreztem, hogy a 6 órán belüli teljesítés elment. A futás így éppen kicsúszott a 2 órából, amikor feltűnt a célkapu és 6 óra 10 perces utazásomat követően oda érkeztem vissza, ahonnan elindultam.
Érem a nyakba, dinnye az arcba. Jövőre ismétlés, de előtte Vasi Vasember.

Király Gábor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar