Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Telekom Vivicittá

2019. április 14., 15:00
Városvédés futással

Tavasszal ünnepel a természet, a mozogni vágyók, az egész város – és mi is.
Egy kis történelem: „1984-ben, Olaszországban indult a Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! – elnevezésű futóverseny, melynek 1997-től a Matáv, később pedig jogutódja, a Telekom a névadója. A Telekom Vivicittá Városvédő Futáson több távon indulhatnak kicsik és nagyok, ami az egyre nagyobb létszámú résztvevők miatt 2015. óta már kétnapos eseménnyé bővült Budapesten. 2017-ben a budapesti esemény mellett 2 vidéki nagyvárosban, Szegeden és Pécsett is futhatnak a városért a mozgás szerelmesei.”
Az idén dr. Nátkai Györgyivel mi is elindultunk eme versenyre a „Rába” Intercityvel. Még itt, Szombathelyen, a vasútállomáson nehézségbe ütköztünk. Melyik is az a „b1” vágány? J Így kezdődött a szombat reggel… de mi jöhet még ezek után?!
Szerencsésen megérkeztünk Budapestre, ahol csak az átszállójegy okozott kisebb fennakadást. J Ezt az akadályt is letudva, hamar a Margitszigeten találtuk magunkat. Jó 2 km gyaloglás - bemelegítés - után felvettük a rajtcsomagokat. Már csak 1,5 óra várakozás várt ránk a rajtig, de addig is voltak versenyek (3x2 km váltófutás; Telekom Minicittá 2,3 km; SUHANJ! Futam; Családi Futam). Következett a nap leghosszabb betétszáma, a 7 km-es Telekom Midicittá, a mi versenyszámunk. A népes mezőny - 2.604 fő (1.080 férfi; 1.524 nő) - délután 15 órakor rajtolt. A Margitszigetet az Árpád-híd irányába hagytuk el, a táv egy részét a pesti rakparton megtéve a Margit-hídon át tértünk vissza a szigetre, majd annak szinte teljes hosszát futva letudva, a Margitsziget északi végén kialakított rajthelyszínen értünk célba is. Futás közben a Margit-híd pesti hídfőjénél Kovács Tibor is előkerült. Négy órára már a mezőny minden célba érkezője befutóéremmel a nyakában élvezhette a kissé hűs, de legalább zöld Margitsziget pihentető környezetét.
Mindketten most futottunk először Budapesten, de - szerintem mondhatom Györgyi nevében is - nem utoljára. Hatalmas élmény volt ott futni, ahol mindig csak gépkocsival közlekedtünk. Színvonalas, jó szervezésű verseny és nem utolsó sorban, gyönyörű környezet.  

Rába Renáta

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar