Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Keszthely Triatlon

2018. június 09., 10:00
Triatlon verseny a Balatonban és mellette

"Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat!". Bill Bowerman a Nike cég alapítója jelentette ezt ki 70-es években és azóta szállóigévé vált ez a mondat. Csak az igazán elkötelezettek hajlamosak arra, hogy ha az eső esik vagy rossz időjárási körülmények vannak akkor is elvégzik a napi edzés adagot, így is felkészítve saját magukat arra, hogy amennyiben a versenyen rossz időjárási körülmények lesznek ezek számukra már nem okoznak meglepetést. Én és Gábor sem tartozunk az előzőekben írt körhöz, így egy kissé meglepetést okozott a hétvégén Keszthelyen talált időjárás. Ötödik alkalommal rendezték meg június 9-én szombaton a Keszthely triatlon féltávú triatlon versenyét, ahol egyéniben indultunk és képviseltük az IPA Szombathely Szervezetét, Király Gáborral. A szervezők most is hozták azt az európai szintű szervezést, rendezést ami méltán híressé tette ezt a versenyt. Mint a fényképeken is jól látható több ezer négyzetméter habszivacsot terítettek le és ezzel varázsoltak teljesen komfortos depót, versenyközpontot az amúgy kaviccsal és térkővel borított Balaton partra. A másik meglepetésük a rajtcsomag, melynél mindenki saját maga választhatta ki tizenhat termékből a saját maga csomagját. Pénteken este még a lemenő nap sugarában nézelődhetünk a parton, azonban éjszaka egy kemény vihar érkezett, ami megtépázta a partmenti fákat és a felállított sátrakat is, így átrendezve leterített a szivacsokat. A szervezők óriási munkát végeztek, ugyanis a szombat reggeli rajtra ebből alig lehetett valamit észrevenni.
8.00-kor volt a hivatalos rajt így ezt megelőzően kellett a depóban elhelyezni a kerékpárokat és két különböző zsákban a futó illetve úszás utáni felszerelést. Miután ez megtörtént 939 férfi és nő állt a derékig érő vízben és a várt a rajtjelre az erősen hullámzó Balatonban. Óriási tömeg alakult ki és az első bójáig, ami 750 m-re volt, több kisebb csoport dulakodott a jobb helyekért így az adok-kapok rendesen ment az úszás során. A limit idő ilyenkor egy óra ami után több ember is piros lapot kapott aki nem ért ki a vízből már nem folytathatta tovább nem ülhetett kerékpárra. Mi 50 perc után kerékpárra pattantunk és nekiálltunk a 90 km-nek amiben idén 300 m-rel több összesen 972 méter szintemelkedés volt, és sajnos az eső ismét elkezdett csöpögni majd rendesen esni. A 76-os, tökéletes minőségű, aszfaltos úton Hévíz és Nagykapornak között cikáztunk. A gyorsforgalmi út emelkedőire felkapaszkodtunk és közben ömlött az arcunkba a víz, majd a lejtőkön próbáltunk meg felgyorsulni, de ilyenkor az esőcseppek apró sörétként csapódtak karunknak, lábunknak. Három, három és fél óra múlva visszaérkeztünk a városba.  A parton a Hunguest Hotel melletti területen volt a futó depó, innen kellett a festői szépségű Keszthely belvárosán át egészen a Festetics Kastélyhoz felfutni. Aki ismeri a Balaton nyugati medencéjének fővárosát tudja, hogy a főt térre tényleg fel kell sétálni, emelkedők itt is vannak. Az Erzsébet királyné útja melletti Helikon park ősfái adtak volna árnyékot, de sajnos az eső továbbra is esett. 5250 méter hosszú pályát mértek ki a szervezők és most is kiváló, fiesta jellegű hangulatot varázsoltak.
Célunk a hat óra alatti teljesítés elérése sajnos most nem sikerült 6.13 és 6.25 alatt érkeztünk a célba. Jóleső fáradtság öntött el minket hogy az év első komolyabb triatlonversenyét sikerült nagyobb hibák nélkül abszolválni. Természetesen az eső a célba érkezésünk előtt öt perccel állt el.

Nagy Tibor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar