Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

NAK futás

2023. június 17., 10:00
Nyitófutás a Nemzeti Atlétikai Központban

2023. június 17-én került sor arra a rendezvényre, melynek helyszíne a budapesti Nemzeti Atlétikai Központ volt. A nap egyediségét az adta, hogy a résztvevők szó szerint birtokba vehették a két hónap múlva megrendezésre kerülő és a világ harmadik legnagyobb sporteseményének számító atlétikai világbajnokság helyszínét.
A nyitónapra kilátogatók bejárhatták a teljes létesítményt - beleértve a később közönség elől elzárt területeket - sőt akár versenyezhettek is a vadonatúj, különleges borítású futópályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.
Különleges lehetőségnek és élménynek ígérkezett a nyitónapra szervezett futóverseny, ahol 100 méteres síkfutástól a 4,5 kilométerig különböző versenyszámokban lehetett rajthoz állni. Az IPA Szombathelyi Szervezetét a 2,3 km-es távon képviseltem a sporteseményen. A futóverseny útvonala érintette a létesítmény belső versenypályáját, illetve az útvonal a teljes szabadidőparkot is bejárta. Kissé meleg időben megtartott, ugyanakkor remekül megszervezett versenyen a korcsoportomban az 5. legjobb időeredménnyel teljesítettem a távot.
Aki a rendezvényen most nem tudott részt venni, ne bánkódjon, ugyanis a szervezők ígérete szerint a Nemzeti Atlétikai Központ egy olyan szabadidő- és sportközpont lesz a világbajnokság után, amely mindenki számára nyitva áll, ahol a profik mellett az amatőr sportolók és a kikapcsolódni vágyók is otthon érezhetik magukat.

Dr.Magyar Csaba


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar