Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Szigligeti félmaraton

2020. szeptember 12., 14:00
Szigliget nem csak egy kirándulóhely. Szívem csücske

Félmaratoni futóverseny Szigligeten, ahol nemcsak futni lehet, de gyönyörködni a pazar tájban. Szigliget minden kétséget kizáróan az ország egyik legszebb pontja, az egyik legtökéletesebb helyszín futás szempontjából. A nyári szezont méltóan zárja ez a verseny az elragadó Kék Zászlós strandon, a Balaton partján. Volt itt minden: szponzorokkal teli távok, mint például Riska 400m babyrun, Befutóérem.hu 3K, Perozin 6K, Leier Autó MINI 9K, Mapei 21K egyéni, Cornexi páros és Runner’s World trió futás.
Ez a verseny nem csak a futásról, hanem a jótékonyságról is szólt, hiszen a szervezők 2018-ban vezették be az integrált nevezéseket, amelynek lényege, hogy egy kedvezményezett alapítványt egyetlen gombnyomással támogathatsz 200-400-600 forinttal!
Egy TONNA gyümölcs!!! Sosem készültek a szervezők kevéssel, de ez a mostani verseny nagyon erős volt frissítés terén. Több, mint egy tonna friss gyümölcs és zöldséggel készültek nekünk, futóknak.
Ezen az eseményen most vettem részt harmadszor. Az év egyik legmelegebb napján, 2020. szeptember 12-én került megrendezésre a MAPEI Szigligeti Félmaraton nevet viselő futóverseny. A nevezéskor még nem is figyeltem, hogy pontban déli 12 órakor indul a távom, a 9K. Az idei nyár nem éppen a felkészülésről, futásról szólt, ahogy szinte az egész év sem a sorozatosan lemondott versenyek miatt. Aki ismer, az tudja, hogy nagyon nem szeretek nyáron, melegben, tűző napon futni.
A rajt a versenyközpontnak is otthont adó Szigligeti Strandon volt. A táv egy nagy körből állt, ami kivitt a 71-es számú főút mellett lévő kerékpárútra, majd onnan a vár felé vettük az irányt és vissza a strandra, ahol a cél volt. A pálya kicsit sem volt unalmasnak mondható. Volt itt emelkedő, lejtő, tűző nap, árnyék, szóval minden. A frissítőpontokon nagyon jó volt a hangulat, a szervezők kitettek magukért.
A hőségtől tartottam a legjobban, de a futás ennek ellenére jól ment. A tavalyi időeredményemhez képest közel 1,5 perccel jobb időt futottam (51:52), ami a népes mezőnyből (334 célba érkező) kategóriámban a 16. helyezésre volt elegendő.
Jövőre újra ugyanitt - esetleg egy hosszabb távon -, semmiért nem hagynám ki! (Igaz, futás után mindig megfogadom, hogy soha többet nem jövök…)

Rába Reni

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar