Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Bujtor Filfmfesztivál 2021.

2021. augusztus 19., 10:00
Művészet, nosztalgia és megemlékezés

2021. augusztus 19-22. között rendezték meg a Bujtor Filmfesztivált Balatonszemesen, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumban, illetve a kapcsolódó programokat a környezetében. A programsorozatot 2009. óta rendezik meg a Bujtor István bátyjáról, Latinovits Zoltánról elnevezett helyen, ahol a múzeum részen emléket is állítottak neki. A filmfesztivál célja többek között, hogy emléket állítsanak a Balázs Béla díjas színművésznek az ismert filmek levetítésével, illetve új filmekkel is lehetett egy nevezni egy megmérettetésre.
A filmfesztiválra első alkalommal hívtak meg minket, pontosabban a rendőr Ladánkat a nyitó napra, ahol a díszvendégekkel érkező autók felvezetése volt a feladat. A nap folyamán találkoztunk Bujtor István fiával is, Bujtor Balázs hegedűművésszel, akitől kaptunk egy „elvarázsolt dollárt”, illetve a Playboy 2007. szeptemberi számában megjelent – a Ladánkkal készült interjúhoz készült – képet a fiával megismételtük.
A programok sorában Piroch Gábor neves kaszkadőr rendezésében és irányításával a kaszkadőrbemutatókon is részt vettünk és jutott idő a kiállított Bujtor relikviák megtekintésére is, továbbá ott voltunk a Bujtor István old-timer  veterán kupa autós felvonulásán.
Természetesen a nap folyamán elhangzott a „tűz Csucsu!” mondat is a Pogány Madonna című filmből.

Eck Andor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar