Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

TIK verseny

2018. szeptember 26., 09:00
Verseny az ügyeleteseknek

Az IPA Szombathelyi Szervezete által is támogatott IV. Országos Tevékenységirányítói és Hívásfogadói Verseny 2018. szeptember 26-án és 27-én került megrendezésre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában. A szakmai megmérettetésre az ország összes tevékenységirányítási központjából és a Készenléti Rendőrségtől érkeztek a három fős csapatok, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ és a Miskolci Hívásfogadó Központ pedig négy-négy csapattal képviseltette magát.
A felújított Szent László Teremben az elöljárókkal, a díszvendégekkel és a háttérmunkát végzőkkel együtt közel százhúszan hallgatták végig a Himnuszt, majd a köszöntő beszédeket. A rendezvény elöljárója dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes volt, a Főkapitányság képviseletében Dedics Zoltán r. ezredes köszöntötte a vendégeket, Szombathely város nevében pedig dr. Puskás Tivadar polgármester úr mondott köszöntő beszédet. Bár különböző szavakkal, de minden beszédben elhangzott az együttműködés és a segítés fontossága. A tevékenységirányítási központokban és a hívásfogadó központokban szolgálatot teljesítő munkatársak azért dolgoznak nap, mint nap, hogy a bajba jutott, segítségre szoruló állampolgárok a legrövidebb idő alatt a legszakszerűbb segítséghez jussanak.
A megmérettetés első napján gyakorlati, a második napon elméleti feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak. Kiderült többek között, hogy az informatikai háttértámogatás segítségével mennyi mindent lehet megtudni egy adott személyről, hogyan lehet az idővel harcolva segíteni egy bejelentőn, mit kell tenni, ha légi jármű személyszállító busszal ütközik. A versenyszámok közötti pihenőidőben szusszanásként a Savaria Légió tagjai mutatták be a messziről érkezetteknek a felszereléseiket, valamint a Szombathelyi Hívásfogadó Központban mindenkinek lehetősége volt kipróbálni, milyen hívásfogadónak lenni.
A szakácsnők szorgos munkájának köszönhetően nem maradt éhen senki, saját készítésű pogácsával várták a vendégeket, akik a két nap alatt „megismerkedhettek” a vasi kanászpecsenyével és a dödöllével is. A programtervbe sajnos nem fért bele a városnézés, amit az ebéd ideje alatt Szombathelyről levetített légi felvételek talán kompenzáltak egy kicsit.
Sokaknak szép emlék maradt az a rövid séta is, amit az esti fényekben fürdő Csónakázó-tó mellett elhaladva tettek. Az eszem-iszom alatt a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság Rendészeti Igazgatósága Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese, Szélinger Roland (civilben: DJ Szelinger) biztosította a zenei aláfestést, ami annyira jól sikerült, hogy nem volt olyan munkatársunk, aki nem perdült volna táncra. Ha a másnapi elméleti versenyre nem kellett volna rápihenni, abba se maradt volna a tánc reggelig.
A jó hangulatúra sikerült versenyből a visszajelzések szerint szakmailag is sokat profitáltak a résztvevők, és nem mellékesen új ismeretségek és talán barátságok is születtek.
A versenyfeladatok kiértékelése ugyan az éjszakába nyúlt, de végül kiderült, hogy melyik csapat tagjai voltak azok, aki felállhattak arra a képzeletbeli dobogóra.
A tevékenységirányítási központok csapatai közül az első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesei, a harmadik helyezést pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.
Az országos megmérettetésen a hívásfogadó központok csapatai közül első lett a Szombathely 3. műszak, a második helyezést a Szombathely 2. műszak szerezte meg, míg a harmadik helyezett a Szombathely 1. műszak hívásfogadói lettek. 

Gratulálunk minden helyezettnek!

T.É.

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar