Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Őrségi félmaraton

2019. október 19., 11:00
Futó összejövetel a határszélen

Eljött az ősz, ismét itt volt az Őrségi félmaraton ideje. A regisztráció megnyitásakor mindjárt neveztem is, mivel a tavalyi futáson a nevezés ellenére nem sikerült részt vennem az előzőleg a Spar-Budapest Maratonon összeszedett sérülés miatt. A szervezők már akkor is nagyon barátságosak voltak, a rajtcsomagom utólag megküldték postán. A szervezésbe most sem csúszott hiba. A nevezés után pár perc alatt megkaptam a visszaigazoló e-mailt és a számlát is. A verseny napján a helyszínen is minden nagyon összeszedett volt, a pálya jól ki volt táblázva, a verseny szervezői és a segítők is nagyon segítőkészek voltak, mindenkit lelkesen buzdítottak.
A rajthoz nem egyedül álltam oda az IPA Szombathelyi Szervezet csapatából, hiszen Varga Sándor (VargaS) tagtársunk „helyi erő”-ként vett részt már nem először ezen a rendezvényen. Ő félmaratonon indult. Eredetileg én is arra neveztem, de a korábbi sérülésre január közepén a Zúzmara félmaratonon összeszedett és azóta sem tökéletesen gyógyult lábam miatt – „háziorvosi utasításra” – ezt nem vállaltam, átregisztráltam a negyedmaratonra. Ugyanitt indult két csapattársam is, Dr.Nátkai Györgyi (eNGyé) és Rába Renáta is.
Szombathelyről még erős ködben indultunk, azonban Ispánk és Őriszentpéter között „elveszett” a talajmenti pára, gyönyörű napsütéses idő volt. A 11:00 órás rajtkor már 12-14 °C körül volt, mely a befutáskorra már 20°C körül járt. A pálya változatos volt, egy része aszfalton, egy része erdei földút, és egy része kavicsozott földúton vezetett. Volt néhány „szarvasugrató” vizes akadály is. A mezőnyt továbbá rostálta még egy-két „kisebb” felfutó rész is.
A célba érés után kis idővel azonban már mindegyikünk szája sarka mosolyra húzódott, egy kellemes futáson voltunk túl. Dr.Nátkai Györgyi itt teljesítette első negyedmaratonját is, neki külön gratulálunk a nem könnyű pályán elért eredményéhez. Az eredményhirdetéskor pedig Varga Sándor révén voltunk érdekeltek. A megmérettetésre 11,5 km-en 197-en neveztek (113 nő, 84 férfi), míg 23 km-en 175-en (100 férfi, 75 nő).
És végül a statisztika, azaz a futott idők:
Dr.Nátkai Györgyi     11,5 km           1:17:44            kategória 23.
Rába Renáta            11,5 km           1:07:31            kategória 11.
Ribes Attila                11,5 km           1:02:15            kategória 7.
Varga Sándor            23,0 km           1:50:15            kategória 3.

Köszönjük a bajtársi-baráti VIP segítséget a parkolóhely és a zuhanyzási lehetőség biztosításával az Őriszentpéteri Mentőállomás dolgozóinak, továbbá a Bognár Vendéglőnek az elhasznált kalóriák pótlását elősegítő bőséges ebédfelajánlását.

Ribes Attila

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar