Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Sárvári Vadkert major futás

2016. március 13., 11:00
Tavasz, terep, kergetőzés

2016. március 13-án, vasárnap került megrendezésre a III. Sárvári Vadkert major terepfutó verseny a Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület rendezésében.  Az esemény a Perfect Change-Metex'05 Vasi Terepfutó sorozat 3. állomásaként 3 távon (18, 9, és 5 km-en) várta a futás szerelmeseit.  Szitáló eső, hűvös szél, és +4°C mellett jó hangulatban zajlott a bemelegítés. Sorba kerültek le a ruha rétegek, mígnem 11:10 perckor megtörtént a tömegrajt.  Sándor Zsolt, és jómagam az 5 km-es terepfutó távnak vágtunk neki. Az útvonal változatos, pocsolyákkal tarkított erdei utakkal, hóvirág tengerrel borított erdőn keresztül kezdődött, később kevés aszfalttal, minimális szintkülönbségekkel, és gyönyörű tájjal a csónakázó tó partján futva jutottunk vissza a majorba. A tiszta, friss levegő jót tett a teljesítő képességünknek is, hiszen nehézségek nélkül, könnyedén teljesítettük a távot.

Folyamatosan érkeztek az 5, 9 és 18 km-t teljesítő futók a célba. A korábbi versenyekről megismert futókkal, mint régi ismerősökkel beszéltük meg a versenyt és egyeztettük az előttünk álló szezont. Türelemmel vártunk az eredményhirdetésre, de előtte még megvendégeltek bennünk egy tál szenzációs gulyással. A futók elfogytak a pályáról és mindenki egyre izgatottabb lett. Mikor lesz már eredményhirdetés? Hát az eredményhirdetés az sajna technikai okok miatt elmaradt. Sajnáltuk, de viszont a változatos időjárás közepette egy szép vasárnapi programon vehettünk részt.

Reméljük, hogy a verseny sorozat többi versenyén is részt tudunk venni, akár nagyobb létszámmal és a technikai probléma többet fordul elő.

Részünkről az már biztos, hogy részt veszünk az október 23-án megrendezésre kerülő 4. Sárvári Vadkert major kupán.

Kovács J. Tibor

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar