Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

VI. Vadkert futás

2018. február 25., 10:00
Tél, jég, futás - jégen futás

2018. első versenyére egy zord téli napon, február utolsó hétvégéjén, 25-én indultunk. Természetesen most is Sárvárra. A hőmérő higanyszála jóval a nulla alatt volt, -6 - -7°C-ot mutatott, amikor a Sárvári Vadkert Majorban több mint 150 futó között találtuk magunkat. Zsúfolásig megtelt a Vadkert Étterem, ahol a nevezés zajlott. Sokan voltak, akik ott a helyszínen neveztek, mondván az idő javult hisz nem -12°C van.
Ez volt a hatodik Vadkert major terepfutó verseny, amit rendeztek, és ha jól emlékszem eddig egyetlen alkalommal sem futottunk hóban. Az elmúlt évben még a hóvirágokat tapostuk, most azonban teljesen hótakaró fedte mind a Rába töltését, a védőgátat, és a kiránduló erdőben is jeges, letaposott útvonalakon kellett futni. Eddig mindig csak magunkkal vittük a meleg ruhákat, most azonban mindent magunkra vettük, amit a táskában találtunk. Egy sál a fejre, egy a nyakra, és a kesztyű sem hiányozhatott. Az IPA Szombathelyi Szervezetét hárman képviseltük: Király Gábor és Sándor Zsolt volt a társam a 10 km-es táv rajtjánál. Ezenkívül 5 és 21 km-en lehetett nevezni.

A korábbi évekhez képest most egy kör került kijelölésre, így ebből kellett kettőt abszolválni a versenyzőknek, érintve a Rába töltését, a korábban említett Kiránduló erdőt. Amint ezen a csúszkálós részen átértünk, a Csónakázó tó befagyott, téli álmot alvó környezetén át érkeztünk újra a Vadkert major fagyos területére. Embert próbáló feladat volt a jeges-havas- kitaposott nyomon egymás után futni, sokszor csúszkáltunk, illetve kapart a lábunk, ami rengeteg erőt emésztett fel. A rajt utáni első körben a töltésen még láthattuk a mezőny első 9-10 versenyzőjét, amint szédületes iramban távolodik a mezőny többi részétől. Nekik igazán nem számított, hogy nem sík terep van, és hogy nem éppen aszfalton futnak, így is 40 perc körül idővel értek a célba, és természetesen most is volt olyan „őrült”, aki rövidnadrágban vágott neki a távnak.
A mi eredményeink ennél jóval szerényebbek voltak. Király Gábor 50 perccel, Nagy Tibor 55, míg Sándor Zsolt 57 perccel abszolválta a 10 km-et a „jégmezőn”. A versenyt követően a szervezők jóvoltából most is megmártózhattunk és felmelegedhettünk a Sárvári Gyógy- és Termálfürdő medencéiben.

Nagy Tibor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar