Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

36. Vienna City Marathon

2019. április 07., 10:00
Futás a sógoroknál

2019. április 7-én Bécsben, a Vienna City Maratonon voltunk a barátommal és a családjainkkal. Közösen indultunk ezen a hétvégén Ausztriába, amit rokonlátogatással, városnézéssel is egybekötöttünk. A verseny előtti napon érkeztünk Bécsbe és felvettük a rajtszámokat. A regisztrációnál szembesültünk azzal a ténnyel, hogy 125 nemzet 42.000 futója nevezett az idei Vienna City Maratonra. Őrületesen jó érzés volt látni a tömeget, ahogy mindenki igyekezett a maga rajtcsomagját felvenni, de egyáltalán nem volt soká tartó várakozás, precízen dolgoztak a szervezők, egy pillanat alatt rendeztük a formaságokat és már indultunk is a szállásra. Bécs belvárosától, a Városházától és a Bécsi Egyetemtől csupán 12 perces villamos útra volt a szállásunk. Megérkezésünkkor örömmel tapasztaltuk, hogy tele volt futókkal a szálloda.
Vasárnap reggel csak „rövidnadrágos” ember közlekedett a szálláson, az utcán, a metrón, és ahogy közeledtünk a rajthoz, gyakorlatilag csak futók voltak a városban. A távok, a klasszikus 42 km-es maraton, a félmaraton és a 4 fős maratoni váltó volt. Én félmaratonra neveztem be gondolva arra, hogy azt lazán lefutom és egy városnézés is belefér útközben. Nekem a bécsi Maraton mindig szép emlékeket idéz fel, hiszen itt futottam a legjobb időmet, a maratoni távon (02.40.44), az idei futás már nem erről szólt – „Csak ami jól esik!”
A Vienna City Maraton startlövése szokás szerint a Vienna International Centre mellett dördült el, innen a Reichsbrücke fölött áthaladva a bécsi Práteren keresztül futottunk a Ringstraße felé. Pompázatos épületek mellett haladtunk el az Állami Operaháztól a Schönbrunni kastélyig, és visszakanyarodtunk a Ring és a Práter irányába, majd célba értünk a Burgtheater és a Városháza között.
A futás remekül sikerült. Egy egyenletes 4:30-as tempóra álltam rá és így 22.85 km volt, amit én mértem (talán a sok előzés miatt). A rajt után végig a tömeggel futottam, csak akkor előztem, ha tisztán láttam, hogy nem ütközök senkivel. 2020-ban is itt leszünk! - ez volt az első gondolatom, amikor megérkeztem a Városháza elé és ez később sem változott meg.

Varga Sándor

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar