Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Horgászverseny - évadnyitó

2015. május 09., 08:00
Újra szákba kerülhettek az "uszonyos vadállatok"

Balassa Péter jóvoltából, immár hagyományosan az egyre szebb, s horgász szempontból mind gazdagabb állományú helyszínen, az Újperint III. tavon, a Ponty tanyán mérhette össze tudását és szerencséjét az IPA Szombathelyi Szervezete és a ’98 Határőr Sportklub horgászatot kedvelő tagsága a 2015. évi horgászbajnokság évadnyitó versenyén, 2015. május 09-én, szombaton.

Fokozott várakozással tekintett mindenki a verseny elé, hiszen a 7 órás kapunyitásra szinte a teljes mezőny összegyűlt (hosszú volt a téli szünet). Az időjárás rendkívül kedvezően alakult, jó idő ígérkezett már a gyülekezéskor.

A horgászverseny hivatalos kezdése előtt egy rendkívüli „verseny” is elkezdődött a parton. Az egyik horgásztársunk hirtelen rosszul lett, a szíve is megállt. A személyes érintettség okán szóljon az esetről egy független hírforrás, melynek beszámolója a következő linken olvasható:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ujraelesztettek_a_horgaszt_az_ipa_horgaszversenyen. Ma már tudjuk, hogy sporttársunk sikeresen nyerte meg a harcát, s újra a soraink között tudhatjuk. Horgászélményekben bővelkedő, hosszú életet kívánunk Neki.

Mint jeleztem az időjárás a kegyeibe fogadta a résztvevőket, szép csendes, tavaszi, napsütéses, mindent összevetve kellemes időjárással kényeztette a versenyzőket.  Összességében 16 versenyző jelent meg, 15 fő felnőtt, 1 fő ifjúsági kategóriában nevezett, közülük 9 fő felnőtt IPA összevetésre is leadta a nevezését. A verseny a fent jelzett ok miatt sajátosan kezdődött, sokan csak nehezen tudtak ráhangolódni a horgászatra, volt akinek nem is sikerült. Mindenki próbálta a legjobb helyeket, csalit és módszert megtalálni. Az első pontyok nem várattak sokat magukra. A verseny szépen zajlott, hol itt, hol ott fárasztottak, de nem volt mindenhol egyforma a halak kapáskedve. Leginkább a pontyok jeleskedtek, voltak közöttük igazán szép példányok. Bár külön nem került értékesítésre szép pontyot fogott Takács Ferenc, Szandi Csaba és Sütő Péter is. Az azért érezhető volt, hogy nem volt mindegy, kit hova sodort a szerencse. Takács Ferenc a legjobb helyen kiaknázta a lehetőségeit, s toronymagasan 25.300 gramm eredménnyel megnyerte a versenyt. Gratulálunk neki.

A verseny szélsőségességét mutatja, hogy a dobogóra már 7, illetve 5 kilós eredménnyel fel lehetett állni. A nevezők közül 3 főnek száraz maradt a szákja. Így járt a nap hőse, Szabó Zoltán is, bár Ő egy sokkal jelentősebb versenyt nyert meg még a horgászverseny kezdete előtt. A mérlegelés és eredményhirdetés lázát követően a résztvevők körében külön izgalmat jelentett, hogy híreket szerezzünk sporttársunk állapotáról. Az ebédért külön köszönet Molnár Miklós sporttársunknak!

Az IPA versenyében, a felnőtt kategóriában:

I. Takács Ferenc 25.300 gramm,

II. Sütő Péter 7.130 gramm,

III. Béres Károly 5.600 gramm,

IV. Szabó Tihamér 5.400 gramm,

V. Volguska Mihály 4.970 gramm,

VI. Závecz György 900 gramm,

VII. dr.Biró Zoltán 1.720 gramm,

VIII. Polgár Zoltán és Szabó Zoltán.

 

Dr.Biró Zoltán

 

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar