Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Egerszeg Fest-en jártunk

2022. június 18., 10:00
Kék lámpás felvonulás a város napján

Nyugat-Európában divat a települési „fest”. Kis honunkban ez a falunap (vagy városnap). A külföldi mintára Zalaegerszeg is minden évben megszervezi a város napját Egerszeg Fest néven, melyen tematikus programok sorozata várja az oda látogatókat. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság minden évben csatlakozik a programokhoz, így már többször is felkértek minket, vegyünk rajta részt a retro rendőr Ladánkkal. Az idén is érkezett felkérés, most egy kék lámpás felvonulást terveztek be a szervezők. Kb. 50-60 tűzoltó, mentő és rendőrautó vonult végig a városon és fújt ébresztőt a későn érkezőknek. Az emberek az útvonal teljes hosszában integettek a járdákról, az autókból és a lakások, házak ablakaiból, erkélyeiről.
A felvonulást követően minket és egy Mercedes Unimogot felkértek még arra, hogy a belvárosban leparkolva az érdeklődőknek mutassuk be a járművet.
Ugyanabban a parkolóban kaptunk helyet, ahol Gulyás Béla a pedálos autók hercege is, így volt olyan kisgyerek, aki pedálos autóval érkezett rendőrautókat nézni.
Parkolóhelyünkkel szemben volt felállítva a helyi erők bűnmegelőzési sátra is, még az ő „Samu”-juk is átjött érdeklődni.

Ribes Attila

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar